Asus S330UA-EY036T, laptop mic cu Intel Core i3-8130U

Acest Asus S330UA-EY036T are un aspect plăcut auriu care poate fi observat ușor de cei din jur. Tastatura e suficient de mare și nu e înghesuită ca la unele serii, astfel că și o persoană cu mâini mari o poate folosi cu ușurință. Nu are tastatură numerică, dar suntem obișnuiți la modelele mici și dacă o folosiți, puteți alege seriile care o au în touchpad – UX333. Aceasta costă ceva mai mult și arată diferit însă nu prea au competiție.

Tot mai multe serii de laptopuri vin cu un ecran cu margini subțiri, pentru că cerințele utilizatorilor sunt tot mai mari. Puteau să amplaseze cititorul de amprentă în touchpad cum am văzut la variantele mai mari, adică designul să devină mai simplu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele din generația Kaby Lake sunt destul de avansate, dar nu e cea mai recentă serie. Dacă îl veți folosi doar pentru anumite aplicații office și navigare web, un Dual Core ca acest Core i3 e satisfăcător. Placa video poate reda chiar și clipuri 1080p fără probleme, depinde și de unde le rulați și ce format sunt. Memoria RAM a acestui model are o frecvență mai mică pentru a beneficia de o autonomie mai mare și nu veți avea nevoie de mai mult.

Astfel de laptopuri au și Windows 10 preinstalat, caracteristică care reiese și din nume, iar acesta nu l-aș înlocui cu altul pentru că aceasta e versiunea recomandată de Asus.

Păreri pro și contra

Tot mai multe laptopuri au SSD și de multe ori nu avem nevoie de foarte mult spațiu atunci când folosiți servicii de stocare în cloud. Chiar dacă laptopurile devin tot mai subțiri, performanțele nu au de suferit și nu e nevoie de acel sistem de răcire avansat pentru că laptopul nu se încălzi chiar așa de tare. Nu putem avea așteptări prea mari pentru că e un ultrabook premium la un preț atractiv.

Asus S330UA-EY036T are acea tastatură iluminată care e utilă seara târziu dar și ziua în camere mai puțin iluminate. Autonomia poate să cadă dacă o folosiți, dar și dacă faceți alte setări.

Te-ar mai putea interesa