Asus S330FA, laptop cu sau fără Microsoft Windows 10

Laptopul Asus VivoBook S13 S330FA vine echipat cu hardware de ultimă generație și cu Windows 10 care e singura soluție pentru laptopuri atât de noi și performante. Câteva exemple ar fi S330FA-EY009T și S330FA-EY005T. Ecranul său se numește Nano Edge e ceva mai mic decât la alte modele și se vede din numele seriei. Nu aveți nevoie de un laptop foarte mare, e de ajuns chiar și acesta. Procesorul de pe acesta are tehnologie ceva mai avansată, pentru că face parte din seria Whiskey Lake. Acesta e apreciat chiar și de unii utilizatori care sunt pasionați de jocuri, însă nu e cazul aici pentru că e vorba de o serie office.

Designul auriu e unul care îl veți apreciat pentru că iasă ușor în evidență, dar poate fi chiar pe pe roz dacă discutăm de modelul S330FA-EY138. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Modelul Intel Core i5-8265U nu e foarte popular pentru că e cel mai recent, iar laptopuri noi îl au. Față de generații anterioare acesta are 4 nuclee și o placă video bună pentru multe taskuri. E prezent pe variantele S330FA-EY095 și S330FA-EY129 (diferența e capacitatea SSD-ului). Memoria RAM a acestui model e una cu consum redus și nu e nevoie de cea care o vedem pe laptopurile de gaming. Autentificarea se poate face chiar și cu cititorul de amprentă, variantă care e mai singură și ușoară. Laptopul nu mai trebuie să fie de tip business ca să beneficieze de această dotare.

Păreri pro și contra

Laptopul se mișcă excelent cu noul procesorul, dar să nu uităm și de SSD care are o capacitate generoasă. Nu aveți nevoie de foarte mult spațiu de stocare cât timp totul e online. Autonomia bateriei e foarte bună pentru că are un hardware eficient și nu va fi solicitat pentru aplicații 3D sau prea multe clipuri video. Dacă ecranul nu e suficient de mare pentru a viziona clipuri sau filme, se poate conecta un televizor mare la acesta cu ajutorului unui cablu HDMI. Se descurcă bine cu 8GB RAM și e acel model care nu trebuie îmbunătățit.

Asus S330FA-EY009T are tastatură iluminată care o puteți activa ori de câte ori lumina din jur nu e suficient de puternică. Nu e în totalitate pe auriu pentru că rama arată mai bine neagră deoarece se asortează cu interfața sistemului de operare (Windows 10).

Te-ar mai putea interesa