Asus S15 S510UN-BQ218, ultrabook ieftin și performant

Ultrabookul Asus S15 S510UN-BQ218 nu e chiar cel mai ultraportabil gadget de la acest brand, însă impresionează la alte capitole – dotări, eleganță și performanță. Bineînțeles, discutăm de un model ceva mai accesibil motiv pentru care greutatea sa e una acceptabilă – 1.7 kg. Eu consider că e de ajuns pentru uz office și pentru a călători împreună cu acesta. Alături de acesta aș recomanda un mouse wireless și cele Microsoft sunt preferatele mele.

Acesta e modelul pe gri, dar există și pe auriu metalizat care e o alegere la fel de elegantă. Nu cred că v-ar deranja culoarea, că doar discutăm de o culoare metalizată plăcută și hardware-ul e mult mai important. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest procesor Kaby Lake R poate fi comparat cu cele HQ din generația precedentă deoarece au specificații tehnice similare. Chiar și placa video dedicată de pe acesta e interesant deoarece poate rula multe titluri la rezoluție 1080p. Calitatea imaginii e comparabilă cu cea e unui IPS, deoarece poate reda un număr mare de culori și unghiurile de vizionare sunt bune.

Laptopurile pot înlocui un desktop deoarece stau excelent la capitolul conectivitate. Aveți și avantajul că nu mai sunt necesare periferice sau chiar un monitor (toate dotările sunt incorporate). Cred că un bun upgrade care-l puteți face pe viitor e un SSD în locul HDD-ului că și așa e destul de accesibil că doar nu aveți nevoie de mai mult de 128GB sau 256GB.

Păreri pro și contra

Pe acesta sunt prezente componente bune chiar și pentru a încerca jocuri, însă laptopul nu e conceput special pentru gaming. Cele RoG sunt ideale în acest sens și costă ceva mai mult, dar și greutatea poate fi dublă dacă discutăm de cele cu ecran de 17 inci. Apropo construcție, laptopul de sus are o construcție mai compactă datorită noului display NanoEdge care prezintă margini mai mici.

Asus S510UN-BQ218 dispune și de  tastatură iluminată care din păcate nu e o dotare standard pentru această serie. Balamaua sa e una destul de rezistentă motiv pentru care suportă destul de multe acționări, oricum poate îl veți ține mai tot timpul pe birou.

Te-ar mai putea interesa