Asus S14 S410UA-EB943, ultrabook ieftin cu SSD de 128GB

Laptopul Asus S410UA-EB943 e precum multe ultraportabile de pe piață și se vede cât e de subțire. Acesta face parte dintr-o serie cu ecran NanoEdge de 14 inci, însă dacă sunteți obișnuit cu un ecran de 15 inci, atunci aveți nevoie de un buget semnificativ mai mare. Prețul unui laptop e stabilit și de componentele sale, dar nu cred că veți avea nevoie de ceva mai performant de atât pentru că are un SSD rapid și un Core i3 dintr-o generație recentă. Probabil că vă gândiți la mai multă memorie RAM, dar depinde ce programele care le veți folosi.

Un laptop de 14 inci cu greutate de numai 1.3 kg e ușor de transportat, dar și destul de subțire. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poate că nu are cel mai grozav SSD, adică nu e foarte spațios, însă nu vă oprește nimeni să-l înlocuiți. Ecranul său e la fel de mare ca și pe alte modele de 14 inci, doar că la acesta ajunge mai în margini. Astfel aveți impresia că laptopul e de 13 inci, însă numai când e închis capacul.

Placa video integrată a procesorului poate rula conținut video 1080p fie pe ecranul său fie pe unul extern. Un design foarte subțire oferă aceleași porturi ca și oricare alte laptopuri, iar pe voi vă interesează doar cele mai noi versiuni. Aici mă refer la porturile USB care sunt de tip 2.0, 3.0 și 3.1 tip C.

Păreri pro și contra

E echipat cu cititor de amprentă care ușurează autentificarea, astfel că nu mai trebuie să introduceți o parolă. Prețul mai mic se datorează faptului că are doare Free DOS, iar voi trebuie să puneți ulterior Windows 10. Îmbunătățirile care le puteți face la acest laptop sunt cele care le-am menționat mai sus – RAM și SSD. Autonomia impresionează la acesta însă depinde și cum veți folosi laptopul. Laptopul se menține rece în cele mai multe situații datorită tehnologiei IceCool de la acest brand.

Asus S14 S410UA-EB943 poate fi util pentru cei care sunt mai tot timpul în mișcare și o tabletă nu ar fi la fel de productivă pentru că nu aveți acea tastatură fizică.

Te-ar mai putea interesa