Asus RT-N65U

Asus RT-N65U e unul dintre cele mai rapide rutere de pe piață și vine să înlocuiască modelul Asus RT-N56U. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e de câteva ori mai mare decât prețul altor modele, dar e foarte rapid fiind dual band. E mai mult o soluție business deoarece dacă ai o firmă cu vreo 4 calculatoare atunci un router normal nu o să facă față.

Poze

Din prima imagine se poate vedea cum arată cu aproximație acest aparat, iar din a doua poză se vede cum arată cutia sa. Din preview-ul de la final se poate observa că nu e deloc mare și eu zic că e un nboxng destul de reușit… în momentul de față fiind singurul. Are și antenă, doar că e internă și asta e un plus deoarece pe mine mă deranjează vizual antenele.

Acasă
Cutia

Specificaţii tehnice

Asus RT-N65U e un aparat wireless N750 care are 4 porturi LAN și unul WAN, iar rata de transfer e de maxim 1000Mbps. Pe partea de wireless are o rată de transfer de 450 +300 Mbps, iar acest lucru o să vă ajute mult deoarece viteza o să fie superioară.  Are și alte facilității cum ar fi UPnP, suport pentru media server, print server, FTP server etc. Normal că pe partea de securitate stă bine și sta deoarece are firewall, WEP, WPA(2) etc.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și eprformanță e unul foarte bun; garanția e de 3 ani și e mai mare decât cea a routerelor normale care au doar un an garanție; antena e una internă și astfel riscul ca antena să se rupă este exclus; stă bine pe partea de securitate având firewall și altele.
Contra: singurul lucru care te-ar putea deranja ar fi faptul că are un preț mai mare decât al altor modele.

Concluzie

Dacă ai mai multe calculatoare acasă și le ai conectate la un router wireless atunci un astfel de ruter ar fi foarte bun, dar oarecum opțional. În cazul în care ai o firmă cu câteva calculatoare atunci un așa model ar fi absolut necesar deoarece unul normal poate că ar ceda și astfel ar putea apărea deconectări de la ‘net din oră în oră sau „gâtuiri” ale traficului. Deci, dând vreo 500-600 lei pe un router rapid cred că te-ar scuti de mulți nervi și nu cred că e o investiție prea costisitoare.

Te-ar mai putea interesa