Asus RT-N16

Pasionații de jocuri au la dispoziție Asus RT-N16 care e un wireless special făcut pentru ei. Nu e dual band, însă are suport DD-WRT, printer and media server și multe alte facilități. Nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primești un router care e foarte ușor de configurat și jocurile vor rula fără deconectări ori gâtuiri.

Poze

Se poate observa că e un model alb dotat cu 3 antene, iar din imaginea a doua se pot observa și porturile cu care e dotat. Poate că vedeți că are și două porturi mai neobișnuite și de aceea trebuie spus că e vorba despre două USB-uri. Știu că arată cam ciudat cu acele antene, dar așa sunt aceste routere.

Din față
Din față
Porturi
Porturi

Specificaţii tehnice

Asus RT-N16 e un Wireless-N 300 maximum performance gaming router pentru care există firmware de la DD-WRT. Eu nu recomand să-i schimbați/actualizați softul deoarece îl puteți strica foarte ușor. Dacă aveți probleme cu deconectările frecvente atunci există un mic truc care constă în resetarea setărilor la implicit. Cu mai puține setări (fără setare pentru scheduler wireless/internet, setare dată etc) o să vedeți că router-ul nu o să deconecteze. O altă cauză posibilă a deconectărilor e furnizorul de Internet (în 90% din cazuri) deoarece așa e în România… serviciile lasă de dorit, precum și pregătirea celora care lucrează la „cablu”.
Acest ruter are firewall, însă nu aș recomanda să-l activați deoarece ar putea să scadă downloadu la p2p/torente.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul bun; stă foarte bine pe partea de securitate; suportă standardul wireless N; există firmware DD-WRT; e special gândit pentru gameri; instalarea e foarte rapidă; secțiunea de administrare e foarte prietenoasă… în stilul Asus; vine cu o garanție de 3 ani care e standard.
Contra: nu e dual band; antenele sunt vizibile; trebuie cablu de alimentare.

Concluzie

Dacă joci jocuri de rețea/multiplayer atunci un astfel de aparat ar fi pentru tine deoarece îți va asigura o conexiune wireless solidă și fără întreruperi. Pentru a-ți face o părere despre cum arată îți recomand preview-ul de alături, și doresc să subliniez din nou faptul că dacă vreodată se va deconecta atunci nu e neaparat vina lui, ci a furnizorului de net sau a unor setări necorespunzătoare.

Te-ar mai putea interesa