Asus ROG Zephyrus S GX701GXR, laptop de 2.7 kg cu RTX 2080 Max-Q

Laptopul Asus ROG Zephyrus S GX701GXR e deosebit și la prima vedere nici nu ați zice că are un ecran atât de mare. Acest laptop are unul dintre cele mai avansate ecrane de pe piață și nu mă refer doar la tipul panelului ci și la rata de refresh foarte ridicată. Astfel că împreună cu tehnologia G-Sync se adaptează rata de refresh la numărul de frame-uri din jocuri (se face o sincronizare). Experiența va fi la fel de plăcută ca pe un PC de ultimă generație, doar că acum e într-un format mult mai compact.

Din poza de jos se vede foarte bine că are un design neobișnuit de subțire pentru un laptop de gaming cu așa componente, dar și dotările sunt foarte bune.Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația e un alt motiv pentru care vi-l doriți, iar 1TB stocare e satisfăcător și e vorba de un SSD M.2. Unul de tip SATA nu ar fi încăput și datorită formatului mai compact, producătorii pot alege să facă laptopuri mai mici după cum e și cel de sus. Bineînțeles, sistemul de răcire e important iar la cel de sus se poate vedea că nu e nevoie de un cooling stand pentru că la rabatarea ecranului, laptopul se ridică puțin, aerul circulând mai bine pe sub el.

Păreri pro și contra

Poate că are un preț cam piperat dar trebuie să înțeleg că e vorba de gama de top a acestui brand și performanțele sunt impresionante. Dotările speciale sunt numeroase: tastatură iluminată de tip Per Key RGB, ecran cu refresh mare, Aura Sync, USBuri 3.2, WiFi Dual Band, tehnologii audio avansate etc. Nu cred că există vreun laptop de 17 inci mai compact decât acesta, însă mai sunt și variantele de 15 inci care poate vă sunt mai atractive ca preț.

Experiența din jocuri e mai plăcută pe Asus GX701GXR deoarece are un ecran mare și superb din multe puncte de vedere. Se adresează anumitor utilizatori, iar bugetul trebuie să fie generos și pentru a viziona film puteți opta chiar și pentru un televizor 4K.

Te-ar mai putea interesa