Asus ROG Zephyrus S GX502GW, laptop ultraportabil pentru gaming

Asus ROG Zephyrus S GX502GW e un laptop de generaţie nouă care excelează la capitolul portabilitate şi performanţă. Greutatea sa e de circa 1,9kg, iar procesorul e un i7-9750H cu şas nuclee. În jocuri e ajutat de placa video RTX 2070 cu 8GB memorie RAM. Acest ultraportabil e numai bun la sarcini solicitante, existând două modele: GX502GW-AZ064T (cu SSD) şi GX502GW-AZ098T (cu SSHD).

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop sofisticat şi care excelează la toate capitolele. De exemplu ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD şi refresh la 240Hz.


Păreri pro şi contra

Pentru laptopurile de jocuri procesorul i7-9750H e cel mai performant. Acesta are 6 nuclee şi cip grafic integrat.
Pentru a rula jocuri şi diverse sarcini video acest laptop e echipat şi cu un cip grafic mai puternic numit RTX 2070. Acesta e de la Nvidia şi are 8GB memorie video. Este un cip grafic cu tehnologie Ray Tracing şi realizat aşa încât să ocupe puţin loc şi să ofere performanţe maxime.
Memoria RAM a sistemului e de 16GB, dar suportă maxim 32GB. În opinia mea cei 16GB sunt suficienţi, dar depidne şi pentru ce folosiţi laptopul.
E un model ultraportabil datorită faptului că bateria poate să ţină şi 8 ore. Iar, greutatea de 1,9kg e ceva de vis pentru un laptop de jocuri.
Stă excelent la capitolul conectivitate deoarece are 4 porturi USB, HDMI, LAN şi wireless ac.
Sistemul de operare preinstalate Windows 10, iar din această cauză puteţi să folosiţi notebook-ul din prima.

Un laptop precum acesta e pentru cei care vor o soluţie pentru: gaming (jocuri), CAD, editări video ori business. De asemenea e un laptop cu aspect special şi premium în acelaşi timp.
De adăugat ar fi că pachetul poate să difere de la un model la altul în sensul că specificaţiile pot fi altele şi pot fi livrate suplimentar mouse, rucsac şi căşti. Trebuie studiat exact pe magazinul online de unde îl cumpăraţi.