Asus RoG Zephyrus GM501GM-EI005T, cel mai subțire laptop de gaming – 16.9 mm

Laptopul Asus RoG Zephyrus GM501GM-EI005T face parte dintr-o serie de gaming foarte populară și această generație vine cu un design puțin îmbunătățit. De această dată avem un touchpad în partea dinspre utilizator pentru a putea fi folosit cu ușurință ci și în momentele în care nu aveți mouse. Acesta e cel mai subțire laptop de gaming din lume și configurațiile depind de buget, însă cel mai ieftin e acesta pentru că are GTX 1060. Placa video influențează destul de mult prețul dar să nu uităm de ecranul său cu rată de refresh maximă de 144 Hz.

Din poza de jos nu se vede foarte bine cât e de subțire, însă acesta are o carcasă de numai 16.9 mm. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Se folosește de noul i7 Coffee Lake care are mai multe nuclee și performanțe mai mari. Placa video a acestui laptop e o variantă ceva mai diferită decât cea de pe PC pentru a nu consuma prea multe resurse și a nu degaja multă căldură. Veți obține suficiente fps-uri în jocuri pentru a evidenția ceva mai bine rata de refresh a ecranului. Chiar recomand noul ecran cu 144 Hz pe un astfel de hardware și îl văd inutil pe un laptop cu placă video GTX 1050.

Un astfel de laptop nu mai poate fi upgradat deoarece nuc e nevoie de mai mult spațiu sau memorie RAM. Se mișcă excelent cu cea are și nu veți vedea vreun laptop premium fără Windows 10 preinstalat.

Păreri pro și contra

Chiar dacă e cel mai subțire din familia RoG, performanțele nu au fost afectate deoarece șasiul se ridică puțin când deschideți ecranul.  Astfel, performanțele sunt ceva mai bune în jocuri și puteți juca mai multe ore jocurile preferate. Avem o tastatură iluminată ceva mai specială pentru că e de tip RGB Aura. E la fel de elegant ca și un ultrabook, doar că greutatea sa nu poate fi una mică ținând cont de hardware-ul său.

Asus GM501GM-EI005T e mult mai diferit decât restul seriilor pentru jocuri și, în genera, variantele mult mai compacte au un preț ceva mai mare.

Te-ar mai putea interesa