ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IV, laptop pentru gaming cu procesor AMD

ASUS GA401IV este un model care este destul de compact, chiar dacă a fost conceput pentru gaming. Are o greutate de numai 1.6 kg, însă nici ecranul nu este doare mare – 14 inci. Aveți posibilitatea să alegeți culoarea favorită – alb sau gri, dar acestea laptopuri au o ramă cu contur negru. La interior vedem un hardware mai special, în sensul că procesorul nu mai este de la Intel, ci este un Ryzen 9 cu 8 nuclee.

Arată la fel ca un ultraportabil, doar că hardware-ul său este mult mai avansat și poate rula jocuri destul de noi. Vedem o placă video RTX 2060 Max Q care este populară și aceasta este puțin diferită de cea de pe PC-uri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele laptopului sunt foarte importante atunci când vă doriți să jucați titluri noi sau doar mai multe fps-uri în jocurile competitive. Vedem un procesor AMD Ryzen 9 4900HS pe 7 nm, SSD M.2, memorie RAM DDR4 cu frecvență de 3200 MHz. Procesorul vine cu o placă video bună când nu vă jucați, însă placa video RTX are performanțe mult peste cele ale unei variante integrate. Poate că nu este cel mai accesibil ținând cont că sunt laptopuri similare ca și preț dar cu RTX 3060 și Core i7.

Păreri pro și contra

E loc de mai bine dar consider că spațiul de stocare este de ajuns pentru un singur utilizator și memorie RAM este de ajuns chiar dacă o puteți upgrada chiar și la 24GB. Este echipat cu numeroase dotări avansate: cititor de amprentă, tastatură iluminată, WiFi ax, difuzoare de 6.4 W, Dolby Atmos etc. Dacă vă doriți un laptop portabil, dar și cu un hardware care să poată rula orice aplicație, atunci acesta este soluția. Din păcate, laptopurile foarte performante nu au cea mai mare autonomie, însă poate obișnuiți să-l țineți pe birou conectat la priză.

ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IV are un ecran destul de bun, adică oferă o imagine Full HD, luminozitate de 300 niți, refresh de 120 Hz. Porturile cele mai importante sunt prezente pe acesta și mă refer la următoarele: HDMI, USB-uri 3.0, mufă combo audio/microfon.

Te-ar mai putea interesa