Asus ROG Zephyrus G14 GA401IU, laptop de gaming de 14 inci

Laptopul ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IU e unul dintre cele mai mici laptopuri de gaming – ecran de 14 inci. Chiar dacă e atât de compact, are la interior aceleași dotări și componente ca și un laptop clasic de 15 inci. Totuși, nu este loc pentru plăci video RTX 2070 sau RTX 2080, însă vine cu o alternativă bună pentru cei care nu au pretenții mari – GTX 1660Ti. Poate că nu e cel mai performant laptop din acest buget însă poate vă interesează să fie și portabil, greutatea laptopului de jos e de numai 1.7 kg.

Față de alte modele, acesta prezintă o caracteristică nouă – AniMe Matrix, iar cu aceasta puteți personaliza capacul deoarece sunt numeroase LEDuri. E o dotare nouă și unică, iar dacă vă place, nu văd de ce nu ați încerca acest laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Asus ROG Zephyrus G14 GA401IU

Noul AMD Ryzen 7 4800HS care reprezintă o soluție excelentă pentru cei care vor performanțe, dar și SSD-ul M.2 e foarte important (fiind de tip NVMe). Un hard disc e prea lent comparativ cu un SSD modern, de aceea nici nu mai vedem hard discuri pe laptopuri. Răcirea e destul de eficientă și vedem destule ieșiri pentru aerul cald, astfel laptopul să se mențină rece mult timp. Sistemul de operare Windows 10 Pro e o opțiune foarte bună și e cu licență pentru ca voi să-l puteți folosi mult timp fără nici o problemă.

Păreri pro și contra

Cititorul de amprentă nu lipsește nici de pe acest laptop, iar cu el vă puteți autentifica mai ușor. Seriile Zephyrus sunt cele mai scumpe și vin cu cele mai noi tehnologii. Aici mă refer la sunet, sistem de răcire, ecran, performanță, conectivitate etc. Deci cam la toate capitolele și nu prea ai ce să-i reproșezi, doar că nu și-l permite oricine.

ASUS GA401IU are o greutate redusă și performanțe de lăudat pentru o așa construcție. Bineînțeles, nu e pe negru cum vedem la multe model de gaming, ci e argintiu și tastatura e iluminată pe alb. Pot fi și variante pe negru și cu hardware AMD similar (procesor Ryzen 7 Octa Core), dar poate că preferați Intel de pe alte serii.

Te-ar mai putea interesa