Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZW, laptop cu i9 și ecran de 17 inci

Asus ROG Strix SCAR 17 G733ZW e construi în jurul tehnologiei de ultimă generație de la Intel. în felul acesta discutăm despre un procesor i9 pe arhitectură Alter Lake și alte lucruri utile.
În această scurtă prezentare voi analiza principalele aspecte pozitive care fac ca acest aparat să merite achiziția.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar din poza de alături se poate vedea că aparatul e unul cu design modern și cu tastatură numerică în partea dreaptă (numpad).

Motive pro și contra

Laptopul G733ZW din gama ROG Strix SCAR 17 are în principal 4 atuuri care te-ar face să îl cumperi, iar acestea ar fi următoarele:

  • Procesorul i9 model 12900H are 14 nuclee așa încât să scoată un punctaj de 30.094 pe cpubechmark. Sunt nuclee reale, iar procesorul a fost lansat la început de 2022.
  • Ecranul e unul deosebit cu rezoluție 2560×1440 pixeli, refresh de 240 Hz și panou IPS.
  • Stocarea se realizează pe SSD de 1/2 TB, ia memoria RAM e d 32 giga DDR5 (maxim suportat e 64).
  • Conectivitatea e una excepțională, fiind vorba despre wireless ax, LAN 2500, 3 porturi USB, HDMI 2.1 și alte porturi utile.
  • Portabilitatea nu e cea mai bună, fiind vorba despre o greutate de 2,9 kilograme și o baterie care poate să țină undeva la 4 ore.
  • Nu are webcam. Acest lucru e unul caracteristic la modelele noi din seria Rog.
  • Nu are sistem de operare preinstalat, motiv pentru care recomand instalarea Windows 10 sau 11 de pe un stick USB.

Pe lângă lucrurile pozitive și negative de mai sus trebuie să țineți cont de faptul că modelul acesta are o ergonomie foarte bună. Acest lucru se datorează ecranului clar, a tastaturii iluminate și a greutății decente (nu e mare, dar nici mică).

Concluzia mea referitoare la acest laptop e că-și merită banii dacă sunteți în căutarea unui desktop replacement foarte performant. În momentul de față cred că e cel mai performant laptop de pe piață.

Te-ar mai putea interesa