Asus Rog Strix Scar 15 G533QM, laptop cu Ryzen 9 5900HX

Asus Rog Strix Scar 15 G533QM e un laptop de generație nouă cu componente foarte performante așa încât să fie optim pentru jocuri ori sarcini care au nevoie de putere de procesare.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model cu procesor Ryzen 9 5900hx care are 8 nuclee. E atât de performant încât scoate 23398 puncte la cpubenchmark.
Cred că din imaginea de alături se poate vedea că nu are tastatură numerică (numpad), dar în schimb are touchpad care poate fi transformat în numpad.

Avantaje și dezavantaje

Asus Rog Strix Scar 15 G533QM e prezent în două variante: G533QM-HF039 și G533QM-HF014. Diferența dintre acestea fiind capacitatea de memorie 16 sau 32GB.
Pe lângă procesor și memoria RAM are și alte componente cu care excelează, iar cele mai importante pe care eu doresc să le evidențiez sunt:
– Ecranul de 15 inci cu rată de reîmprospătare de 300Hz, rezoluție 1080p și panou IPS. Ar mai trebui să adaug că are finisaj anti-orbire.
– Stocarea se realizează pe SSD de 1TB așa încât să avem suficient spațiu pentru ce dorim să punem pe laptop.
– Pentru a procesa rapid jocuri și alte sarcini video acest notebook are placă video RTX 3060 cu 6GB memorie video. E un model cu ray tracing așa încât să avem cât mai multe detalii.
– Conectivitatea aparatului e la superlativ luând în considerare că are LAN Gigabit, wireless ax, 4 porturi USB (unul e tip C) și HDMI 2.0.
– Ergonomia foarte bună deoarece are o greutate mică de 2,3 kg, ecranul cu strat anti-glare și tastatură iluminată.
Referitor la procesorul AMD trebuie să adaug că e unul care a apărut pe piață la începutul anului 2021.

Modelul de față e unul potrivit pentru persoanele care vor un aparat pentru jocuri ori sarcini solicitante. iar, dacă vă interesează o alternativă la acest atunci vă recomand modelul G513IM care are procesor Ryzen 7.

Te-ar mai putea interesa