Asus RoG Strix GL703VD-GC003, laptop de 17 inci cu GTX 1050 4GB

Asus RoG Strix GL703VD-GC003 e un laptop ceva mai diferit deoarece prezintă un design nou care atrage și multe altele: tastatură Aura RGB, WiFi ac 2×2, DisplayPort, upgrade mai ușor la memorie, sunet mai bun cu Sonic Studio și Sonic Radar. Chiar dacă la prima vedere ați putea spune că are o placă video slabă, această configurație poate rula PUBG la detalii medii. Bineînțeles, se pot reduce detaliile pentru mai multe fps-uri sau chiar pune încă 8GB RAM.

Placa video poate afecta semnificativ prețul laptopului în special dacă discutăm de GTX 1060 sau GTX 1070. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poate că nu se vede foarte bine din poza de sus cum arată o astfel de serie, de aceea prefer să pun și o prezentare la final. Viteza de procesare e de ajuns pentru actualele jocuri, dar vă puteți gândi la unele upgrade-uri – SSD și memorie RAM suplimentară. De aceea, acest laptop nu e foarte scump și poate pe viitor veți încerca și alte jocuri care vor cere mai mult.

Laptopurile mai mari au numeroase porturi dar nu cred că veți avea ocazia vreodată să le folosiți pe toate. Apreciez foarte mult că tot mai multe laptopuri nu mai prezintă DVD, că și așa nu e util doar o dată (când puneți sistemul de operare). Nu e nevoie să vă panicați deoarece cu un stick USB 3.0 datele se copiază mult mai rapid.

Păreri pro și contra

De cele mai multe ori nu e nevoie de laptopuri peste una anumit buget și soluțiile cu prețuri peste 10.000 lei mi se par absurde. Totuși, un laptop foarte performant poate fi o investiție foarte bună dacă vă gândiți pe termen lung. Ecranul e foarte bun deoarece are unghiuri de vizibilitate de 178 grade și oferă o gamă de culori 100% sRGB. Autonomia nu e un punct forte al acestor laptopuri, dar trebuie să știți că are o baterie de 4 celule.

Asus GL703VD-GC003 e ceva mai diferit față de alte serii RoG, însă aici avem una dintre cele mai noi modele. Generațiile precedente nu aveau dotările speciale care le-am prezentat mai sus.

Te-ar mai putea interesa