Asus RoG Strix GL703GE-GC053, laptop cu Mini DisplayPort

Asus RoG Strix GL703GE-GC053 costă mai mult pentru că are un ecran mare, două tipuri de medii de stocare, noua generație de procesoare, tastatură RGB și placă video varianta Ti. Portul Mini DisplayPort de care vă ziceam mai sus nu influențează în nici un fel prețul laptopului, dar aveți posibilitatea să conectați un monitor în plus care poate avea imagine 4K sau chiar tehnologie G-Sync. Luând în considerare prețul, eu consider că oferă un hardware bun și m-aș gândi ca pe viitor să mai achiziționez încă 8GB RAM.

Nu aș investi foarte mult pentru că mult jocuri nu au nevoie de mai mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest laptop e unul de ultimă generație și pot există alternative chiar și cu Intel Core i7 Coffee Lake dacă căutați după mai mult. Toate procesoarele au plăci video proprii, dar pentru mai mult aș recomanda o palcă video dedicată cum e pe acesta. Mă refer la palacă GeForce GTX 1050 Ti care e cu 25% mai bună decât cea simplă.

Are un nou IPS care are specificații mai bune, însă nu e cel mai bun adică nu are cel mai mare refresh. Dacă ne gândim bine, veți vedea că nu are sens 120Hz pe o așa configurație deoarece nu sunt multe jocuri care le puteți juca la peste 60-120 fps-uri.

Păreri pro și contra

E echipat cu difuzoare puternice, un sistem de răcire eficient, un ecran cu o gamă largă de culori, carcasă solidă din aluminiu, memorie RAM de 2666 MHz, tastatură decentă și altele. Sunt multe motive pentru a alege un model de gaming peste unul multimedia, iar diferența de preț nu e foarte mare. Performanțele în jocuri sunt foarte bune și se mențin pentru că răcirea e destul de bună.

Asus GL703GE-GC053 are ieșiri pentru aerul cald prin spate ca multe alte laptopuri din segment, pe când laptopurile clasice nu au așa ceva. Navigarea pe web e foarte bună chiar și dacă renunțați la cablul de rețea, dar depinde și de routerul wireless folosit. Îmi place că are bluetooth 5.0 pentru cei care vor să folosească periferice wireless de la o distanță mai mare și nu vor să experimenteze întreruperi.

Te-ar mai putea interesa