Asus RoG Strix GL702ZC-GC179T, laptop cu Ryzen 7 1700 și RX 580 4GB

Laptopul de jos are procesor de PC – Ryzen 7 1700, doar că placa video e una cu mai puțină memorie – RX 580 de 4GB. Asus RoG Strix GL702ZC-GC179T impresionează prin performanțe ridicate dar și construcția e una robustă. Sunt laptopuri de gaming mult mai ieftine decât cele de jos, doar că performanțele sunt destul de mici și nu reprezintă o investiție de viitor. Spre deosebire de altele, acesta are Windows 10 licențiat și e evident din numele său (are la final acel T).

Fiecare seriei RoG arată diferită și finisajele sunt tot mai plăcute mai noile generații, iar cea de jos e una premium dar cu AMD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Un procesor cu 8 nuclee și frecvență de lucru de 3GHz e o alegere inspirată pentru jocurile care cer un procesor pe măsură. Acest Ryzen 7 nu are placă video integrată, dar performanțele ei nu s-ar fi apropiat de cele ale plăcii video dedicate.

Un laptop atât de performant e bun pentru orice și veți observa că nu are nevoie de prea multe upgrade-uri, dar eu aș pune un SSD pentru ca aplicațiile să pornească mai rapid. Ideea e că nu are cel mai grozav hard disc, însă poate că veți aprecia spațiul de stocare generos.

Păreri pro și contra

Un laptop de 17 inci e mai greu, dar nu cu mult față de unul multimedia și nici nu cred că vă deranjează acest aspect. E dotat cu un sistem audio mai bun, tastatură plăcut la atingere, se poate conecta un monitor compatibil FreeSync, un sistem de răcire mai eficient și se poate monta un SSD M.2 NVMe. E de ajuns unul de 128GB deoarece costă puțin și pe el se instalează jocurile și aplicațiile. Laptopurile suportă până la 32GB RAM odată cu apariția plăcuțelor de 16GB, adică sunt de ajuns doar 2 sloturi.

Tot mai multe laptopuri prezintă acel suport pentru M.2 pentru a nu mai elimina HDD-ul actual și viitorul aparține acestor medii de stocare noi. Asus GL702ZC-GC179T va înlocui cu succes actualul PC și nici nu va ocupa mult spațiu pe birou cum o făceau perifericele.

Lasă un comentariu