Asus RoG Strix GL553VD-FY399, tastatură RGB cursă 2,5 mm

Asus RoG Strix GL553VD-FY399 e un foarte bun exemplu în acest buget dar e loc de mai bine, poate că nu aveți nevoie de un SSD și ați prefera o placă video puțin mai bună. Cât despre restul configurației, chiar nu am ce să-i reproșez. Vine echipat cu cel mai bun procesor pentru jocuri, suficientă memorie RAM și altele. Veți vedea că are o construcție îmbunătățită și care oferă și anumite avantaje. Chiar dacă nu e foarte portabil, sistemul de răcire e puțin mai bun decât la modelele clasice.

Această serie e una mai accesibilă datorită componentelor folosite și construcției. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

A fost anunțat un procesor ceva mai performant decât acesta însă diferențele sunt foarte mici, motiv pentru care scorul de performanță e cam același. Panelul ecranului e puțin îmbunătățit față de cel prezent pe generația precedentă, dar depinde și ce vă interesează mai mult. Oricum, ecranele 120 Hz cu G-Sync sunt prezente doar pe variantele de 17 inci numite GL702 de la același brand.

Laptopurile din generația actuală stau foarte bine la capitolul conectivitate și chiar nu le lipsește mai nimic. Nu avea sens portul Thunderbolt ținând cont că e un laptop de gaming, însă laptopurile office chiar ar avea nevoie de el (se poate conecta o placă video externă).

Păreri pro și contra

Are un raport preț/dotări bun, dar sunt și serii alternative dacă nu vă doriți SSD sau tastatură RGB. Laptopuri cu configurație similare sunt numeroase și vin de la mai multe branduri. Sunt de ajuns 2 sloturi pentru memorie RAM deoarece sunt disponibile memorii și de 16GB, dar nu are sens să o depășiți pentru că jocurile nu cer mai mult. Acesta nu cere multe upgrade-uri, că și așa nu se pot face chiar așa de multe.

Asus GL553VD-FY399 e doar o recomandare care o puteți lua în calcul, dar voi puteți lua oricare model din serie pentru că dotările sunt relativ aceleași (doar anumite componente diferă). Nu prea veți găsi variante cu Core i5 deoarece procesorul e foarte important indiferent de jocul ales pentru că îl veți rula la calitate 1080p.

Lasă un comentariu