Asus Rog Strix GL504GW-ES033, laptop cu i7-8750H şi RTX 2070

Asus Rog Strix Scar II GL504GW-ES033 e un laptop de ultimă generaţie dotat cu placă video RTX 2070 şi procesor i7 six core. E pentru jocuri, dar şi sarcini solicitante, iar în comparaţie cu un model din seria TUF are aspect mai finisat şi placă video mult mai bună.

Laptopul are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceştia primim un model de laptop avansat tehnologic şi care arată bine. Există alternative mai ieftine, dar acesta e mai bun deoarece are construcţia făcută aşa încât răcirea să fie optimă şi portabilitatea foarte bună (greutatea e de circa 2,4kg).


Păreri pro şi contra

Un laptop precum Asus GL504GW-ES033 vine cu procesor i7-8750H care nu doar are 6 nuclee, ci vine cu performanţe superioare. Acestea sunt cu vreo 25 procente mai bune decât în cazul modelului i7-7700HQ.
Pentru a putea rula orice jocuri acest model vine cu cip grafic RTX 2070 care are memorie video dedicată de 8GB. Această placă e mult superioară GTX 1070, iar acest lucru se va vedea în jocurile solicitante. Pe lângă ray tracing şi GDDR6 această placă are o multitudine de funcţii care o fac superioară.
Ecranul acestui laptop e unul foarte bun pentru că are rezoluţie 1080p, panel IPS şi 144Hz. În acest fel jocurile vor fi afişate rapid şi nu va exista fenomenul de blur.
Memoria RAM instalată e de 8 giga, dar modelul suportă până la 32 tip DDR4 2666Mhz. Eu aş spune că 16GB ar fi fost o capacitate rezonabilă.
Pentru stocare se foloseşte de un SSD şi de un hard de tip SSHD. Pe SSD se instalează sistemul de operare, iar pe hard se pun jocurile.
Pe partea de porturi se poate vedea clar că acest notebook PC poate fi utilizat şi în scopuri profesionale deoarece întâlnim DisplayPort mini, 4 USB-uri, LAN, wireless ac şi bluetooth. Am uitat de HDMI 2.0, dar acest port e unul standard pe orice laptop. În mare parte toate aceste porturi fac acelaşi lucru şi e foarte rău că partea I/O nu e standardizată aşa încât să avem doar porturi USB C.

Dacă vă pasionează jocurile şi vreţi portabilitate atunci un astfel de laptop ar fi recomandarea mea. Temperaturile sunt ok, dar pot fi scăzute prin oprirea tastaturii iluminate.

Te-ar mai putea interesa