ASUS ROG Strix G17 G713IC, laptop de top la super preț

ASUS ROG Strix G17 G713IC nu e clasicul laptop de gaming ci e o variantă compactă cu componentele interesante. E un laptop care poate rula cam orice joc la detalii maxime deoarece are componente foarte bune și o imagine Full HD. Dacă ar fi avut un ecran 4K, atunci cerințele pentru jocuri ar fi fost ceva mai mari, dar și așa e vorba de un ecran de 15 inci pe care se văd destul de multe detalii. Dacă nu vi se pare suficient de performant, alegeți unul cu Ryzen 9 și RTX 3060 de 6GB.

Are un design plăcut pe negru cu tastatură RGB și acea partea roșie de sub ecran, iar ecranul iasă bine în evidență. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are componente destul de noi și nu e nevoie să fie neapărat din cea mai nouă generație pentru că sunt și așa destul de scumpe. E vorba de un procesor pentru jocuri Ryzen 7 4800H, solid state drive de 1TB, placă video GeForce RTX model 3050 și memorie RAM DDR4 de 8GB. Mai are un slot liber pentru memorie și puteți instala oricând 8GB dacă jocurile cer atâta memorie. Nu are un HDD deoarece este cam lent și datele nu se copiază atât de rapid ca pe un SSD.

Instalarea unui sistem de operare ca Windows 10 se poate face prin intermediul unui stick iar versiunea poate fi Home. Un laptop de gaming profesional e puțin mai greu decât altele datorită construcției robuste și are sistem de răcire mai eficient (deci laptopul nu poate fi prea subțire).

Plusuri: are configurație cu noul Ryzen 7, porturi destul de numeroase, arată bine, placa video RTX, preț atractiv pentru ce oferă.
Minusuri: nu sunt.

ASUS G713IC face parte dintr-o serie foarte bună și se poate observa după componentele sale. Sunt laptopuri cu componente similare dar prețul nu e la fel de atractiv, poate și pentru că au Windows preinstalat. Totuși, laptopurile cu ecran mai mic au prețuri mai bune de aceea sunt și mai numeroase, dar voi puteți alege unul de 17 inci dacă nu vă puteți mulțumi cu un ecran mic.