ASUS ROG Strix G15 G512LV, laptop cu i7-10870H şi RTX

Asus ROG Strix G15 G512LV e un laptop din categoria gaming, iar modelul G512LV-HN230 e echipat cu procesor i7-10870H, placă video RTX 2060 şi 16 giga memorie RAM.
Un astfel de laptop nu e doar pentru jocuri, ci şi pentru sarcini solicitante aşa încât să poată fi utilizat în scopuri profesionale (CAD sau editări video).

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern cu portabilitate bună (greutatea e de 2,4kg, iar bateria ţine undeva la 4 ore… în funcţie de cum îl folosiţi).

Păreri pro şi contra

Procesorul i7-10870H este din generaţia a zecea cu 8 nuclee (16 fire de execuţie) care scoate 16452 puncte la benchmark.
Placa video e a doua cea mai importantă componentă dintr-un astfel de laptop, fiind vorba despre RTX 2060 cu memorie de 6GB.
Nu are unitate optică, dar vine cu multiple opţiuni de conectivitate precum HDMI 2.0 b, LAN Gigabit, wireless ax, bluetooth 5, USB tip C şi 3 USB-uri 3.2. Dacă o să vă uitaţi pe unele poze de prezentare atunci o să vedeţi că porturile sunt dispuse aşa încât să nu încurce, mai exact în partea din stânga şi în spate.
Ecranul e unul foarte clar cu rată de reîmprospătare de 144 Hz, panou IPS, rezoluţie FHD şi strat anti-orbire.
Designul laptopului e unul plăcut, cei de la Asus menţionând că la realizarea acestuia au colaborat cu BMW.
Din păcate nu are sistem de operare instalat, iar din această cauză recomand să instalaţi Windows 10 de pe o memorie USB 3.0.
Componentele sunt la maxim şi în opinia mea nu trebuie să-i puneţi mai mulţi RAMi ori mai mult spaţiu de stocare. Dacă doriţi acest lucru atunci puteţi să puneţi maxim 32GB, dar trebuie să scriu că are două sloturi ocupate.

Te-ar mai putea interesa