Asus ROG Strix G G731GV, model cu RTX 2060

Asus ROG Strix G G731GV e prezent în câteva configurații și prețurile diferă puțin pentru că discutăm de variante cu și fără Windows 10 Pro. Oricum, în rest nu prea sunt diferențe la performanțe, însă la dotări veți vedea că ecranul poate avea o rată de refresh puțin diferită (120 Hz sau 144 Hz). E foarte important să aveți un sistem de operare licențiat pentru ca să-l puteți folosi fără probleme chiar și în cadrul companii. Poate că nu e cea mai accesibilă și portabilă soluție business, însă e foarte performant.

Varianta cu Windows 10 Pro numită G731GV-EV041T e ceva mai scumpă pentru că e o versiune ceva mai completă și e perfectă pentru orice utilizator, chiar și cu pretenții ceva mai mari. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar și laptopurile G731GV-EV041 și G731GV-H7145 au noul Core i7, acea placă video și 16GB de RAM. Nu trebuie să neglijăm nici SSD-ul instalat care e de tip M.2, adică ar mai fi loc și pentru unul SATA. Diferențe de performanțe între cele două formate sunt când vorbim de aplicații profesionale, că în rest nu prea se vede diferență.

Laptopurile de gaming arată mult diferit față de alte modele și acest brand chiar știe ce vor utilizatorii.

Păreri pro și contra

Construcția a e una redusă și ați zice că e un laptop de 15 inci, însă e vorba de unul mai mare și răcirea componentelor se face eficient. Nu a avut de suferit la acest capitol și hardware-ul e excelent, mai că nici nu trebuie să vă gândiți la vreun upgrade. Cu siguranță, sunt câțiva utilizatori care vor ceva mai mult spațiu de stocare și ar mai dori să pună un SSD suplimentar. Tastatura iluminată e de tip RGB la acest laptop și se poate alege o culoare care vă place mai mult, dar și așa tastele WASD sunt bine evidențiate.

Asus ROG Strix G G731GV vine cu un software special în care se pot seta culorile sau jocul de lumini dorit – Aura Sync. E prezent cel mai puternic sistem audio de până acum – 8W, însă pentru jocuri competitive aș recomanda căști de gaming.

Te-ar mai putea interesa