Asus ROG Strix G G531GU, laptop cu GTX 1660 Ti şi 120Hz

Asus ROG Strix G G531GU e un laptop foarte performant dotat cu procesor i7-9750H (G531GU-AL356) sau i5-9300H (G531GU-AL346) şi cip grafic GTX 1660 Ti. Aceste caracteristici îl fac un laptop de gaming ideal precum şi un desktop replacement pentru persoanele interesate de o soluţie puternică care să nu ocupe mult loc pe birou.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Estetic are un design nou, iar culoarea sa e glacier blue… conform producătorului. Pentru un plus pe partea de design are tastatură iluminată şi Aura Sync.


Păreri pro şi contra

Laptopul acesta vine cu un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e de 1920×1080 pixeli, iar panoul e unul IPS. Pentru ca imaginile să fie foarte cursive are 120 Hz la capitolul refresh.
Memoria RAM a sistemului e una de tip DDR4, fiind în capacitate de 8 sau 16 giga. Suportă maxim 32GB pe cele două sloturi.
Stocarea informaţiei se face pe SSD de 512GB, iar din această cauză toate sarcinile vor fi accelerate.
O nouă tendinţă, după eliminarea unităţii optice, e cea de eliminare a tastaturii numerice… lucru întâlnit şi la acest model. Alta e lipsa camerei web, dar se poate pune una pe locul dedicat acesteia.
Stă foarte bine la capitolul conectivitate deoarece are LAN, 4 porturi USB şi wireless ac… pe lângă altele.
Din păcate cipul grafic nu vine cu suport RTX, dar acest suport e posibil să existe dpdv software prin drivere aşa încât să aveţi mai multe detalii la jocuri cu RTX.
Întrucât nu vine cu sistem de operare eu recomand Windows 10 64bi instalat de pe un stick USB.

Laptopul acesta se va dovedi ceva util în cazul în care vreţi ceva fiabil şi rezistent. Prin rezistent fac referire la faptul că respectă standarde militare de rezistenţă (MIL-STD).
Dacă vreţi un model complet negru atunci vă pot recomanda această alternativă deoarece are specificaţii uşor similare.

Te-ar mai putea interesa