Asus ROG Huracan G21CX-RO014D, desktop cu GeForce RTX 2060 Super

Desktopul Asus ROG Huracan G21CX-RO014D e un model deosebit și se poate observa și după carcasa sa. Carcasele oferite au un design modern și logo-ul seriei e bine evidențiat. Alături de acesta se primesc clasicele periferice – mouse și tastatură, dar nu e inclus un monitor. Eu aș recomanda un monitor de 24 inci cu G Sync și rată de refresh de 144Hz, brandul monitorului nu are mare importanță.

Prețul e ușor piperat dacă e să-l comparăm cu cel al unui desktop făcut pe componente, însă asamblarea e făcută ca la carte și aveți o carcasă specială și nu foarte mare. Dacă portabilitatea e importantă, alegeți un laptop de 17 inci de la Asus. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul e unul avansat și se numește Core i7 9700K care e perfect pentru gaming și aplicații de editare video, iar multitaskingul nu va fi o problemă pentru că are 16GB RAM. Sunt oferite și niște aplicații speciale pentru un așa PC – Sonic Studio III, Sonic Radar III și XSplit Gamecaster. Cu acestea puteți monitoriza mai bine PC-ul și se pot face ajustări pentru o experiență mult mai plăcută.

Păreri pro și contra

Nu ocupă mult spațiu pe birou dacă alegeți să îl puneți pe el, iar monitorul poate fi chiar cu lumini RGB pentru a se potrivi cu PC-ul. Un desktop e mult mai performant decât un laptop în același buget, doar că trebuie luat în considerare și monitorul. Pe varianta de sus vedem una dintre cele mia bune plăci video – RTX 2060, deci puteți juca titluri recent apărute și procesorul e unul Core i7 cu 8 nuclee.

Din păcate, Asus G21CX-RO014D nu e genul de PC care poate fi upgradat foarte mult deoarece nu are o sursă foarte puternică, ci sunt două surse separate. Oricum, sunt numeroase dotări care le oferă un PC și nu le veți vedea pe laptopuri: două DisplayPorturi, hardware puternic, unitate DVD (dacă aveți nevoie), două HDMIuri, foarte multe USBuri, placa de bază suportă multă memorie și chiar două SSDuri M.2 (aveți unul instalat).

Te-ar mai putea interesa