Asus ROG Huracan G21CX-RO014D, desktop cu GeForce RTX 2060 Super

Desktopul Asus ROG Huracan G21CX-RO014D e un model deosebit și se poate observa și după carcasa sa. Carcasele oferite au un design modern și logo-ul seriei e bine evidențiat. Alături de acesta se primesc clasicele periferice – mouse și tastatură, dar nu e inclus un monitor. Eu aș recomanda un monitor de 24 inci cu G Sync și rată de refresh de 144Hz, brandul monitorului nu are mare importanță.

Prețul e ușor piperat dacă e să-l comparăm cu cel al unui desktop făcut pe componente, însă asamblarea e făcută ca la carte și aveți o carcasă specială și nu foarte mare. Dacă portabilitatea e importantă, alegeți un laptop de 17 inci de la Asus. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Procesorul e unul avansat și se numește Core i7 9700K care e perfect pentru gaming și aplicații de editare video, iar multitaskingul nu va fi o problemă pentru că are 16GB RAM. Sunt oferite și niște aplicații speciale pentru un așa PC – Sonic Studio III, Sonic Radar III și XSplit Gamecaster. Cu acestea puteți monitoriza mai bine PC-ul și se pot face ajustări pentru o experiență mult mai plăcută.

Păreri pro și contra

Nu ocupă mult spațiu pe birou dacă alegeți să îl puneți pe el, iar monitorul poate fi chiar cu lumini RGB pentru a se potrivi cu PC-ul. Un desktop e mult mai performant decât un laptop în același buget, doar că trebuie luat în considerare și monitorul. Pe varianta de sus vedem una dintre cele mia bune plăci video – RTX 2060, deci puteți juca titluri recent apărute și procesorul e unul Core i7 cu 8 nuclee.

Din păcate, Asus G21CX-RO014D nu e genul de PC care poate fi upgradat foarte mult deoarece nu are o sursă foarte puternică, ci sunt două surse separate. Oricum, sunt numeroase dotări care le oferă un PC și nu le veți vedea pe laptopuri: două DisplayPorturi, hardware puternic, unitate DVD (dacă aveți nevoie), două HDMIuri, foarte multe USBuri, placa de bază suportă multă memorie și chiar două SSDuri M.2 (aveți unul instalat).

Lasă un comentariu