Asus RoG GL753VE-GC016, laptop de 17 inci pentru jocuri

Doar din numele său – Asus RoG GL753VE-GC016, puteți concluziona seria, generația și de cât e acel ecran – 17 inci. Din câte observ, acesta nu e cu mult mai scump decât o variantă de 15 inci și de aceea vi-l recomand. Poate că nu are cea mai scumpă placă video, dar veți juca multe jocuri la detalii medii (depinde și cât de optimizate sunt). Unele componente pot fi upgradate pentru a un plus de performanță dar sunt limite pentru că are o construcție compact.

Din poza de jos dar și din clipul de la final se vede că e mult mai mare decât laptopurile clasice. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul i7-7700HQ e unul dintre cele mai des întâlnite modele și diferența majoră o face placa video. Memoria RAM poate fi upgradată la 16GB și nu cred că ar avea sens mai mult. E bine să aveți componente cât mai avansate dacă vă doriți un laptop care să-l folosiți câțiva ani. Hard discul său e unul ceva mai rapid decât cel clasic care îl vedem pe multe laptopuri performante, dar poate fi înlocuit cu un SSD dacă considerați util upgrade-ul.

Laptopurile mari stau foarte bine la capitolele conectivitate și dotări, dar nu acesta e motivul pentru care-l doriți. Un ecran mai mare e mai plăcut în special dacă anterior ați avut un desktop, astfel trecerea nu e atât de mare. Un ecran de 15.6 inci poate fi destul de mic în special dacă jucați un shooter sau poate îl folosiți pentru editare de conținut.

Păreri pro și contra

Un laptop clasic cu aceleași componente nu poate oferit aceleași performanțe și dotări. Construcția e foarte importantă în acest sens (mă refer la evacuarea aerului rece), plus că aveți la dispoziție și o tastatură concepută pentru gaming. Nu are Windows 10 preinstalat pentru a fi mai atractiv ca preț .

Asus GL753VE-GC016 se descurcă decent indiferent de joc, dar puteți să-i mai puneți încă 8GB dacă un anumit joc cere mai mult. În general, cele cu hărți mari cer multă memorie RAM și veți putea obține chiar mai multe detalii. Dacă nu v-ați convins că acesta e modelul ideal atunci merită să vizionați clipul de jos.

Te-ar mai putea interesa