Asus RoG GL753VD-GC009T, laptop pentru jocuri cu Windows 10

Laptopul Asus RoG GL753VD-GC009T se mișcă excelent indiferent de task, dar sunt necesare două îmbunătățiri: încă 8GB RAM și un SSD M.2 (e disponibil un slot). Eu consider că un SSD de maxim 256 GB e de ajuns, poate chiar și mai mic. Ideea e că îl veți folosi doar pentru a instala sistemul, jocuri ori aplicațiile. Din păcate, Windows 10 e deja preinstalat pe HDD dar nu e nici o problemă, că și așa se mișcă excelent cu actuala configurație (e de 7200 RPM). Eu prefer laptopurile cu spațiu de stocare mai mic și rapid, dar asta depinde de fiecare.

Pot spune că arată foarte bine indiferent pentru care variantă alegeți, 17 sau 15 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul acestui laptop e un i7-7700HQ care e foarte popular pe seriile de gaming și nu numai. Din câte observa configurațiile sunt destul de echilibrate, motiv pentru care nu prea aveți ce să le reproșați. Nici nu se oferă variante cu Core i5, deoarece gamerii merită ce e mai bun pe piață.

Nu discutăm de o soluție portabilă însă aș fi apreciat prezență unui slot suplimentar pentru încă un mediu de stocare în locul unității optice. Evident, se pot lua în calcul unele upgrade-uri dacă pe parcurs vreți să investiți mai mult în el.

Păreri pro și contra

Ecranul oferă ceva mai multe detalii decât cel standard pentru că are o diagonală mai mare, dar are unghiuri de vizionare mai bune fiind un panel IPS. Chiar dacă nu are cea mai scumpă placă video de pe piață, se mișcă excelent în majoritatea situațiilor deoarece are cel mai bun procesor pentru gaming, dar și un suport pentru viitoare upgrade-uri. Există posibilitatea conectării unui monitor exterior cu G Sync pentru că laptopul are ieșire DiplayPort.

Asus GL753VD-GC009T e unul dintre cele mai bune modele de la acest brand care merită încercat pentru taskuri ceva mai grele. Dacă din poza de sus nu vă puteți face o idee despre serie, puteți căuta o prezentare video cu acesta sau chiar cu varianta de 15 inci (nu sunt diferențe de dotări).

Te-ar mai putea interesa