Asus RoG GL703VM-GC045, laptop cu i7-7700HQ și GTX1060

Asus ROG GL703VM-GC045 este un laptop pentru cei interesați de ceva puternic util la diverse sarcini, inclusiv la jocuri. E dotat cu procesor i7 quad core și cip grafic GTX 1060 așa încât totul să ruleze… lin.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat avansat din toate punctele de vedere. Aspectul e unul caracteristic laptopurilor RoG (Republic of Gamers), adică cu o carcasă solidă care dă impresia că rezistă la orice.


Avantaje

Vine dotat cu un procesor de generație nouă care are integrate 4 nuclee, iar frecvența e una de 3,8 GHz cu Turbo Boost. E vorba despre i7-7700HQ din seria Kaby Lake.
Display-ul acestui model e unul de 17,3 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli, iar stratul cu care e acoperit e anti-glare (mat).
Capacitatea memoriei RAM e de 8 giga, iar tipul e DDR4. Evident că se mai poate adăuga meomrie, dar eu zic că este suficientă.
Pentru stocarea diferitelor fișiere acest model dispune de un hard de 1TB.
Internetul va merge la viteze maxime deoarece laptopul are rețea Gigabit LAN (10/100/1000) și wireless ac 2×2.
Are o multitudine de porturi printre care aș menționa HDMI, DisplayPort (Mini), 4 USB 3.0 și unul 3.1. În acest fel putem conecta la el câte dispozitive dorim.

Dezavantaje

Nu are SSD, dar i se poate pune unul. În cazul în care doriți să-l faceți mai rapid atunci recomand să puneți o astfel de unitate. Dacă o să vreți să vă puneți SSD atunci cea mai bună performanță o veți obține cu M.2, dar și costă ceva mai mult. Oricum, o capacitate de 120 e suficientă.
Sistemul de operare prezent e Endless OS, iar din această cauză e bine să instalați Windows 10 de pe un stick USB.

Concluzii

Laptopul Asus ROG GL703VM-GC045 e pentru cei interesați de un model de gaming foarte rapid. Din preview-ul alăturat se poate vedea că e vorba despre un model cu tastatură iluminată tip RGB.
Tot mai multe persoane se vor orienta spre laptopuri performante deoarece costă tot mai mult să-ți faci un desktop pe componente întrucât memoria RAM și plăcile video sunt extrem de scumpe dacă le cumperi separat.

Te-ar mai putea interesa