Asus ROG GL703GS-E5011, model SCAR Edition cu i7-8750H

ASUS ROG GL703GS-E5011 e un laptop de top pentru cei pasionați de jocuri ori în căutarea unui dispozitiv care să facă față oricărei provocări. Poate fi utilizat și pe post de desktop replacement deoarece are un procesor i7 cu 6 nuclee, placă video GTX 1070 și ecran de 17,3 inci.

Acest laptop e unul disponibil la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Mulți vor strâmba puțin din nas uitându-se la preț, dar trebuie să vă gândiți că acest laptop nu are unul, nici două, ci trei ventilatoare. În acest fel răcirea este optimă, iar performanțele maxime (și invers). Gândiți-vă că pe piață există laptopuri cu configurații similare, dar cu un preț mai mic și doar cu un singur ventilator. Efectul e că pe acele laptopuri puteți prăji cartofi în timp ce vă jucați, iar durata de viață a componentelor va fi scăzută.


Avantaje

Laptopul Asus ROG GL703GS-E5011 e unul dotat cu un procesor i7-8750H care are 6 nuclee, iar în acest fel o să avem performanțe maxime în diverse sarcini. Comparativ cu varianta anterioară, adică i7-7700HQ e cu vreo 25% mai performant.
Pentru procesare video acest model dispune de un cip grafic GTX 1070 de la Nvidia care are memorie dedicată de 8GB.
Stocarea se realizează pe SSD și HDD. În acest fel avem parte de spațiu suficient precum și de rapiditate. Cu toții știm că jocurile din ziua de azi au zeci de giga.
Ecranul de 17,3 inci e clar și rapid deoarece are rezoluție FHD, timp de răspuns de 3ms și 144Hz.

Dezavantaje

Portabilitatea nu e prea bună având în vedere că greutatea e undeva la 3kg. Dar, când vine vorba despre un desktop replacement alegerea e mai mult pentru ceva compact și performant.

Verdict

Dacă vă interesează cel mai bun laptop pentru editări și jocuri atunci acest model ar fi recomandarea mea. Nu vă uitați doar la componente (și ele sunt importante), ci la construcție întrucât aceasta e de nota 10 și face acest laptop deosebit. La alți producători nu veți întâlni așa ceva.

Te-ar mai putea interesa