Asus RoG GL703GM-EE024, laptop de gaming cu display 120 Hz

Laptopul Asus RoG GL703GM-EE024 seamănă mai mult cu un PC deoarece oferă un ecran de 17 inci și componente destul de performante. Noile generații de laptopuri oferă un Core i7 ceva mai avansat adică are 6 nuclee în loc de 4 cum am văzut pe generația precedentă, deci și performanțele sunt ceva mai mari. Memoria RAM e și ea mai avansată având o capacitate acceptabilă pentru noile jocuri, plus că are o frecvență de 2666 MHz.

Costă puțin mai mult decât alte laptopuri deoarece oferă o experiență mai bună și ecranul chiar nu merită neglijat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acel Core i7-8750H nu e foarte popular pentru că e prezent doar pe laptopuri High End și costă destul de mult. Restul componentelor au rămas cam aceleași, însă trebuie optat pentru variante cu SSD deoarece se mișcă mai bine. Cele de tip M.2 cu suport NVMe sunt preferatele mele pentru că sunt de cel puțin 2 ori mai bune decât cele clasice.

Un ecran cu un refresh mai mare ajută foarte mult în jocurile competitive, în special dacă vă bazați pe multe fps-uri. Chiar și un timp de răspuns mic e foarte important și la acesta e de 3 ms, care se apropie de cel al monitoarelor foarte bune. Placa grafică e importantă și influențează destul de mult prețul laptopului, dar nu cred că e nevoie de ceva foarte scump.

Păreri pro și contra

Jocurile rulează foarte bine dacă nu vă doriți detalii maximă și rezoluția e una 1080p, iar eu nu vă recomand să o coborâți în jocuri în favoarea detaliilor. Spre deosebire de un laptop multimedia acesta beneficiază de fante mai mari pentru a scoate mai eficient aerul cald. Conectivitatea e îmbunătățită deoarece are tehnologie WiFi Ac 2×2, mini DisplayPort, USB tip C și bluetooth 5.0. Tastatura iluminată e RGB, adică puteți alege culoarea preferată sau o combinație de culori. Oricum, vă veți plictisi de ea cu timpul ca oricare alt lucru.

Asus GL703GM-EE024 reprezintă o alegere bună pentru cei pasionați de jocuri și care au avut un PC, pentru că un ecran de 15 inci ar putea fi prea mic.

Te-ar mai putea interesa