Asus Rog GL702ZC-GC178T, laptop cu procesor Ryzen 7 1700

ASUS ROG GL702ZC-GC178T e un laptop de gaming dotat cu procesor Ryzen 7 (cu 8 nuclee), ecran de 17 inci și placă video RX580. E scula perfectă pentru jocuri sau pentru laptop tip desktop replacement.

Acest laptop are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar procesorul e atât de puternic încât scoate 13769 puncte la benchmark. Punctajul acesta e obținut deoarece are procesor Ryzen 7 1700 cu 8 nuclee.


Caracteristici

Modelul Strix GL702 e unul adresat persoanelor interesate de un laptop cu ecran de 17,3 inci și rezoluție 1920×1080 pixeli. Performanțele sale îl fac excelent la jocuri și sarcini costisitoare.
Aș aminti procesorul Ryzen 7 care a fost scos pe piață de curând și e mult mai performant decât echivalentele Intel.
Placa video e una echivalenta GTX 1060 (de la Nvidia), fiind vorba despre un model AMD RX580 cu 4GB memorie RAM.
Memoria RAM e de 8GB tip DDR4 și probabil că e una suficientă pentru orice gamer. Dacă e nevoie de mai mult atunci se poate adăuga întrucât laptopul are două sloturi.
Pentru stocarea diverselor fișiere acest model vine cu un hard de 1TB la 5400 rotații.
Softul e unul avansat, fiind vorba de Windows 10, iar recomandarea mea e să nu-l reinstalați.

Pro și contra

Pentru achiziția acestui model ar fi că nu are un cost prea mare, că vine cu compoentne foarte puternice, ecranul e clar (rezoluție FHD, panel calitativ cu vizualizare 178 grade, strat anti-glare) și aspectul plăcut.
Din păcate nu are SSD, dar are locaș pentru M.2 tip 2280.

Concluzie

Dacă ești interesat în a achiziționa un laptop de generație nouă un raport ok calitate/preț atunci îți recomand acest model. Componentele au fost alese așa încât laptopul să aibă o preț bun și performanțe superioare. Din această cauză au fost construite în jurul componentelor AMD de generație nouă. Aceste componente nu sunt cu nimic mai prejos comparativ cu cele de la Intel, doar că au un cost mai scăzut, iar unele consumă și mai puțin curent.
Pentru a vă face o oarecare părere despre acest model am pus alături un clip cu acest laptop.

Te-ar mai putea interesa