Asus RoG GL702ZC-GC174T, laptop gaming cu AMD Ryzen 5 1600

Laptopul Asus RoG GL702ZC-GC174T e cel mai interesant model de gaming în acest buget deoarece are cel mai bun procesor sub 1000 de lei – AMD Ryzen 5 1600. Chiar am vrut să fac o comparație în același buget, dar din păcate nu am găsit nici un procesor Intel care se apropie de performanțele acestuia. Probabil că procesoarele Intel Coffee Lake oferă ceva în plus, dar nu cred că vreți să cheltuiți suplimentar. M-am uitat pe un clasament și observ că e puțin peste un Core i7-7700K, deci e impresionant ce se poate pune pe un laptop. Pe viitor, cred că platformele mobile și desktop vor folosi aceleași componente că doar nu mai consumă așa de mult.

Jos se poate vedea acest laptop din cunoscuta serie Strix de la Asus. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Ryzen 5 1600 face parte din cea mai recentă generație și are 6 nuclee, tehnologie 14 nm și 12 thread-uri. Ryzen 7 nu e cu mult mai performant, dar poate fi luat în calcul când bugetul vă permite.

Placa sa video e una Radeon RX 580 și e cam la fel de bună ca una GeForce GTX 1060, dacă vreți o astfel de comparație. Indiferent ce faceți, procesorul e cea mai importantă componentă și se poate vedea chiar și în jocuri.

Păreri pro și contra

E destul de greu pentru un laptop dar trebuie să luăm în calcul că e precum un desktop, adică are componente pe măsură. Oricum, îl veți folosi pe birou și nu-l veți lua tot timpul cu voi. Are un ecran 1080p și nu veți întâmpina probleme, adică veți putea rula orice joc la detalii maxime. Sunt numeroase porturi pe acesta dar nu cred că le veți folosi pe toate. Apreciez că se oferă Windows 10 la pachet că și așa l-ați fi instalat ulterior.

Asus RoG GL702ZC-GC174T impresionează la mai toate capitolele și poate veți prinde o promoție bună și-l veți alege. În plus, eu aș mai instala încă o plăcuță de 8GB pentru că are un slot liber și în loc de hard aș pune un SSD. Nu înțeleg de ce se mai pun hard discuri de 5400 RPM pe laptopuri atât de performante.

Te-ar mai putea interesa