Asus RoG GL553VE-FY026, laptop de jocuri cu 24GB RAM

Sunt destul de multe laptopuri Republic of Gamers dar nu le recomand pe toate pentru jocuri deoarece sunt foarte puține care au suficientă memorie RAM. Asus RoG GL553VE-FY026 e un bun exemplu deoarece vine cu 24GB RAM, dar și restul componentelor sunt foarte importante. Pe partea de dotări nu pot să-i reproșez absolut nimic, însă e loc de mai bine pe partea de display. Spun asta deoarece variantele mai scumpe cu ecran de 17 inci oferă un ecran ceva mai bun (refresh mai bun).

Acest model arată ca oricare altul doar că la interior sunt pot fi câteva diferențe hardware. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Asus RoG GL553VD FY009

Componentele acestui laptop sunt următoarele: i7-7700HQ, hard disc de 1TB, SSD de 128GB, memorie RAM de 24 GB din care 16GB e integrată, GTX 1050 Ti. Deci are două plăci video ca mult alte laptopuri dar cea dedicată poate fi pusă pe implicit din Nvidia Control Panel, dacă veți folosi laptopul strict pentru jocuri.

Chiar dacă nu are cel mai performant hard disc, el va fi folosit strict pentru a stocare numeroase fișiere media sau kiturile pentru jocuri. SSD-ul devine foarte util în special dacă alegeți să instalați Windows 10 și aplicațiile pe acesta. Viteza de citire a SSD-urilor e mult mai mare decât cea a hard discurilor, dar și acestea pot fi de mai multe feluri (M.2 e cel mai bun).

Păreri pro și contra

Cu fiecare generație vedem îmbunătățiri pe partea de construcție, dar și componentele sunt mult mai eficiente. Laptopurile devin tot mai atractive deoarece componentele pentru PC-uri sunt tot mai scumpe. Un laptop are nevoie doar de un mouse bun pentru gaming, un router wireless bun și poate o pereche de căști sau boxe. Spre deosebire de alte laptopuri, acesta are o tastatură specială pentru pasionații de jocuri iar anumite taste sunt mai bine evidențiate (mă refer la WASD).

Asus GL553VE-FY026 e mult mai eficient decât un laptop multimedia datorită sistemului de răcire oferit. Oricum, noile laptopuri pentru gaming sunt ceva mai portabile decât restul dar nu cred că interesează pe cineva, că dor îl veți folosi pe un birou.

Te-ar mai putea interesa