Asus RoG GL553VE-FY022T, laptop Gaming cu Windows 10

Laptopul Asus RoG GL553VE-FY022T e unul dintre cele mai bune variante oferite de acest brand în acest buget, dar puteți lua un model fără Windows 10 dacă vreți să fie și mai ieftin. Chiar îmi place configurația acestui laptop deoarece are suficientă memorie RAM, placa video GTX 1050 Ti e cu 25% mai performantă decât varianta simplă și are un hard disc de 7200 RPM. Bineînțeles, procesorul e în centrul atenției deoarece e cea mai importantă componentă și e vorba de un model foarte avansat – i7-7700HQ. Nu prea am ce să-i reproșez în acest buget și pentru gaming nici nu aș recomanda o serie inferioară, ca de exemplu una multimedia). 

Din poza de jos să vede că are o tastatură iluminată multicoloră și tastele WASD sunt ceva mai bine evidențiate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pot să vă spune că noile laptopuri gaming sunt mult mai portabile, adică cântăresc undeva între 2.2 și 2.5 kg (depinde de generație sau serie). Ținând cont ce componente sunt incluse, e un gadget destul de portabil și un desktop nu mai e atât de atractiv dacă ținem cont cât costă un desktop de gaming.

Bineînțeles, laptopurile pot folosite ca și desktopurile, adică îi puteți conecta orice periferic și rulează același sistem de operare. Modelul prezentat poate fi folosit chiar și pentru taskuri zilnice, doar că autonomia bateriei nu va fi la fel de generoasă ca și pe ultrabookuri. O configurați puternică înseamnă și un consum mai mare de energie.

Păreri pro și contra

Configurația acestui laptop vă permite să jucați cam orice joc la detalii generoase, dar depinde și de jocul ales pentru că nu toate jocurile sunt foarte bine optimizate. Bineînțeles, laptopul acceptă chiar și 16GB RAM . Tastatura sa e una destul de plăcută la atingere și e iluminată ca la late modele Republic of Gamers.

Are un ecran destul de bun dar tot nu pot spune că se poate compara cu cel al unui monitor de gaming. Modelele mai mari de 17 inci din seria GL702 oferă ecrane 120 HZ cu G-Sync, dar prețul e mult mai mare.

Asus RoG GL553VE-FY022T e doar un exemplu de laptop pentru jocuri, mai sunt și alte variante ale acestei serii sau luați în calcul pe cel fără Windows 10.

Te-ar mai putea interesa