Asus RoG GL553VE-FY022, laptop cu GTX 1050 Ti

Laptopul Asus RoG GL553VE-FY022 poate fi folosit pentru aproape orice datorită performanțelor ridicate și dotările sunt pe măsură. E vorba de o serie Republic of Gamers mai accesibilă – Strix, dar asta nu înseamnă că nu e suficient de performantă. Are unul dintre cele mai performante procesoare de pe piață, o placă video decentă și destulă memorie RAM, dar puteți pune încă 8GB dacă doriți. Unele jocuri cer multă memorie RAM pentru au hărți destul de mari și oricum e vorba de DDR4, care are o frecvență mult mai bună decât DDR3.

Multe laptopuri de gaming au procesoare de tip HQ deoarece oferă mai multă performanță. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurațiile disponibile sunt puțin diferite, dar au în comun un procesor foarte bun – i7-7700HQ. Chiar și un Core i5 mi se pare bun dar diferențele se vă destul de ușor în jocuri. Procesorul e cea mai importantă componentă indiferent ce vreți să faceți pe el. E și normal să aibă o imagine 1080p că doar vreți să alegeți o rezoluție cât mai mare când vă jucați.

Odată cu apariția ecranelor 4K, noile componente de gaming sunt construite pentru sarcini mai grele, motiv pentru care multe jocuri pot fi rulate fără probleme la rezoluție FullHD. Are un hard disc ceva mai bun adică e vorba de unul de 7200 RPM, dar voi puteți pune un SSD dacă îl considerați mai util.

Păreri pro și contra

Arată foarte bine și oferă performanțe impresionante în jocuri, în special datorită plăci video deoarece majoritatea laptopurilor RoG au acel procesor. Un SSD nu va mări performanțele în timpul jocurilor, doar că aplicațiile vor porni puțin mai rapid. Din numele său reiese că nu are un ecran mare, ci are cel de 15 inci cu imagine 1080p.

Asus GL553VE-FY022 e o variantă de luat în calcul, iar ceva mai accesibilă e cel cu placă video GTX 1050.Îmi place tastatură iluminată iar tastele WASD sunt destul e bine evidențiate. Arată ca oricare alt model GL553, doar la interior observ diferențe, iar pentru cei interesați am pus clipul de mai jos.

Te-ar mai putea interesa