Asus RoG GL553VD-FY009, laptop Republic of Gamers ieftin

Laptopul Asus RoG GL553VD-FY009 mi se pare a fi un laptop destul de performant chiar dacă nu costă foarte mult și chiar nu văd ce nu v-ar plăcea la el. Bineînțeles, prețurile sunt justificate de cele mai multe ori, iar o placă video ca GTX 1080 costă ceva mai mult. Chiar și o memorie de 8GB nu e chiar de neglijat dacă vă gândiți să o puneți pe slotul liber. Pentru necunoscători, aceasta e seria RoG mai accesibilă – Strix, dar există și varianta High End care oferă componente mai scumpe, un design diferit și suport pentru mai multă memorie RAM (4 sloturi).

Un laptop de gaming are sistem de răcire mai bun decât unul multimedia sau office. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurațiile acestei serii sunt multe dar diferențele nu sunt chiar atât de mari, de aceea mai sunt și seriile RoG mult mai scumpe (Asus G752). Procesorul Intel Core i7-7700HQ e cea mai bună alegere de pe piață deoarece e conceput pentru jocuri și nu există altul mai bun. Ecranul acestui model e de 15.6 inci cu imagine 1080p și protecție anti-glare (mată). Chiar dacă nu are un SSD, vine cu un hard disc spațios și performant.

Placa video a acestui laptop nu e chiar atât de nouă dar sunt multe jocuri care pot fi redate la detalii maxime cu aceasta, că doar nu trebuie să alegeți o rezoluție maximă dacă nu doriți.

Păreri pro și contra

Mai sunt și variante cu GTX 1050 Ti care oferă performanțe cu 25% mai mari, dar și cu alte plăci video. Alegerea o faceți în funcție de buget, iar dacă nu vreți să dați prea mult pe un laptop, chiar nu văd de ce nu ați lua cel de sus.

Asus GL553VD-FY009 merită încercat dacă ați avut un laptop normal și vreți unul care să ofere alte performanțe. Degeaba optați pentru un laptop multimedia dacă nu are o construcție ca și cea a laptopului de mai sus. Performanțele sunt constante la un laptop răcit corespunzător, de aceea prefer acest gen de laptop pentru gaming.

Te-ar mai putea interesa