Asus RoG GL503VM-GZ260, laptop cu i7-7700HQ și GTX1060

În cazul în care te interesează un laptop puternic atunci acest model Asus RoG GL503VM-GZ260 ar fi recomandarea mea. Vine cu procesor i7 Kaby Lake, iar placa video e o GTX 1060 cu 3GB memorie RAM. Acest notebook PC se adresează în principal celora care vor un aparat puternic la CAD ori la jocuri. Acest laptop e bun la gaming deoarece are ecran Full HD cu 120Hz care permite un timp de răspuns scăzut așa încât să fiți avantajați.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un laptop bun din toate punctele de vedere. Comparativ cu alte laptopuri normale acesta are o răcire îmbunătățită așa încât aerul cald să fie evacuat rapid.


Avantaje

Modelul Asus RoG GL503VM-GZ260 e unul cu procesor i7 quad core din seria Kaby Lake. E vorba despre modelul i7-7700HQ care-i cel mai rapid procesor mobil din seria a șaptea.
Pentru procesare video se poate folosi de cipul grafic integrat (Intel HD) ori de cel Nvidia GTX 1060. În opinia mea placa Nvidia GeForce e una mai mult decât suficientă și se va descurca de minune la orice.
La capitolul memorie RAM are 8GB, pe lângă cei 3GB ai plăcii video. În acest fel totul va rula fluent.
Ecranul e unul superb. Pe lângă cei 120Hz are rezoluție Full HD și un panel IPS (așa încât unghiurile de vizualizare să fie foarte bune din toate direcțiile).

Dezavantaje

Nu vine cu sistem de operare, iar din această cauză va trebui să vă instalați Windows 10 de pe un stick USB. Recomand varianta Pro sau Home pe 64 biți.
La capitolul portabilitate nu excelează, dar nici nu stă rău, cu o greutate de undeva la 2,6 kilograme și o baterie care ține 3-4 ore.

Concluzii

Pentru cineva interesat de un laptop de generație nouă care să ofere stabilitate și performanță de neegalat cred că acest model ar fi unul mai mult decât suficient. În urmă cu câțiva ani un astfel de laptop ar fi costat mai mult de 10000 lei (100 de milioane), dar acum costă 5000-6000 lei. Și, are SSD, ecran foarte bun, procesor rapid și cip grafic de ultimă generație.

Lasă un comentariu