Asus RoG GL503GE-EN120, laptop cu Intel Core i7-8750H

Laptopul Asus RoG GL503GE-EN120 e cea mai bună alegere dacă vă interesează foarte mult viteza de procesare, dar și restul hardware-ului e interesant. Noile laptopuri Republic of Gamers costă la fel dar oferă mai mult și mă refer la partea de dotări. Observăm că ecranul e conceput special pentru gamerii înrăiți, deoarece respectă cerințele lor – ecran 120 Hz cu timp de răspuns 3 ms. Bineînțeles, mai sunt și cele High-End cu 144Hz dar eu zic că nu se vede nici o diferență pentru ochi și fpsurile din jocuri nu vor fi chiar atât de generoase.

Din poza de jos se vede că arată la fel ca și cel de 17 inci, însă la preț e o diferență vizibilă. De aceea unii preferă varianta cu ecran mai mic și care e mai portabilă (poate fi luat într-un rucsac). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația acestui laptop e una destul de bună pentru că avem acel Six Core de la Intel și o placă video ca GeForce GTX 1050 Ti. Poate că nu e ceam ai scumpă placă, dar poate că vă limitați la bugetul alocat. Chiar dacă are un preț mai mare decât alte laptopuri cu componente similare, aveți o construcție mai bună, tastatură RGB, posibilitatea conectării unui monitor mai bun prin DisplayPort și conectivitate WiFi excelentă. Nu sunt incluse perifericele de gaming, deoarece vă lasă pe coi să le alegeți (gândeam la un mouse și căști RoG).

Păreri pro și contra

Jocurile recent lansate rulează foarte bine la detalii bune și trebuie să nu uităm că unele jocuri se folosesc mai mult de procesor. De aceea e bine să alegeți un Core i7 în loc de Core i5. Porturile devin tot mai numeroase și mai variante pentru ca voi să puteți folosi ce periferic doriți.

Asus GL503GE-EN120 costă destul de puțin pentru ce primiți și performanțele sunt aceleași indiferent cât vă decideți să vă jucați pe el pentru că răcirea se face cu două ventilatoare și ieșirile sunt prin spate. Circulația aerului e foarte importantă la orice laptop profesional în special dacă va funcționa la capacitate maximă, iar cel de sus e bun și pentru editare video.

Te-ar mai putea interesa