Asus RoG GL502VM-FY163, The Choice of Champions

Laptopul Asus RoG GL502VM-FY163 e unul creat pentru gameri și nu trebuie să fie mare pentru a avea componente performante. Totuși, laptopurile de 17 inci sunt superioare, de aceea și prețul e mai piperat. Se vede din poza de jos că e vorba de generație Strix care oferă soluții pentru gameri la prețuri decente. Totuși, dacă vreți un laptop performant, trebuie să scoateți mai mulți bani din buzunar. Veți face alegerea și în funcție de jocurile care doriți să le încercați, pentru că fiecare joc are alte cerințe hardware.

Am pus poza de jos să vedeți cum arată un astfel de laptop și componentele de pe acesta sunt decente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Indiferent că alegeți un laptop de gaming ca acesta sau unul multimedia, e recomandat să alegeți un Core i7. Sunt două tipuri de procesoare, iar pe variantele de gaming e vorba de modele de tip HQ. Toate procesoarele au plăci video integrate, dar pentru un plus de performanță e nevoie de una dedicată.

Nu veți putea juca jocul favorit fără o placă video din seria GTX, iar ecranul e unul 1080p pentru a vă bucura de detalii dar și de claritate superioară (panou foarte bun). Fiind atât de portabil, nu suportă multe upgrade-uri, adică memoria RAM nu poate fi extinsă. La capitolul stocare nu am ce să-i reproșez deoarece are un SSD cât și un HDD. Putea fi ceva mai scump dacă ar fi avut un GTX 1080M și Windows 10 preinstalat (puteți folosi un stick pentru instalare). Dotările sunt pe măsură că doar nu e un laptop clasic: tastatură iluminată (precum seria FX502VM), porturi numeroase (chiar și DisplayPort), USB C, WiFi ac etc.

Păreri pro și contra

Are un preț corect pentru o așa configurație, greutate de numai 2.2 kg, ecran 1080p, arată foarte bine. Nu sunt minusuri.

Asus RoG GL502VM-FY163 e ceva mai bun decât generația precedentă sau alte laptopuri deoarece oferă componente noi și portabilitatea e apreciată de mulți utilizatori. Chiar dacă e vorba de un laptop pentru jocuri, el trebuie să fie ușor de transportat, iar o genată poate fi utilă în acest caz.

Te-ar mai putea interesa