Asus RoG GD30CI-RO006D, desktop gaming cu Intel Kaby Lake

Desktopul Asus RoG GD30CI-RO006D pare să fie cele mai performant din serie deoarece are un Core i7 7700, memorie RAM de 16GB și placă video GTX 1060. Bineînțeles, acestea nu sunt cele mai avansate componente hardware pentru desktopuri, dar nici nu e nevoie de mai mult dacă nu aveți un monitor 4K. Dacă alegeți o rezoluție foarte mare atunci e nevoie de un procesor care suportă overclocking și carcasa trebuie să aibă o răcire foarte eficientă. Un nivel mai mare de performanță presupune o temperatură degajată ceva mai ridicată.

Oricum, în acest buget sunt puține astfel de PC-uri și nu prea are sens să faceți unul pe componente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are componente destul de bune pentru acest buget: Intel Core i7-7700, memorie RAM de 16GB, placă grafică GTX 1060 și două medii de stocare diferite (hard disc și SSD). Acestea fac parte din cea mai recentă generație, doar că placa video nu e chiar cea mai grozavă. Bineînțeles, pe alte desktopuri există chiar și componente care pot fi overclockate, dacă e nevoie de mai multă performanță.

Puteți juca jocuri la rezoluție 4K, dar sunt și jocuri care cer mai multe resurse hardware. Componentele mai avansate au un consum mai mare de energie, motiv pentru care au nevoie și de o sursă pe măsură. Sursa de pe acesta e destul de mică și e satisfăcătoare pentru orice gamer înrăit.

Păreri pro și contra

Acesta pare să fie cel mai avansat model din serie și, cu siguranță, vor mai fi și altele deoarece mi se pare a fi o serie decentă. Alături de acesta trebuie să luați un monitor cu G-Sync sau unul din aceeași serie, o pereche de căști mai deosebite cum sunt cele din imagine și altele. Chiar dacă nu are sistem de operare, voi îl puteți instala fără probleme și așa e mai accesibil.

Asus GD30CI-RO006D poate fi următoarea voastră opțiune dacă nu aveți o limită la buget și poate că aveți deja un monitor foarte bun, iar o pereche de căști nu e atât de costisitoare.

Te-ar mai putea interesa