Asus RoG GD30CI-RO005D, desktop de gaming seria Strix

Desktopul Asus RoG GD30CI-RO005D e unul dintre cele mai performante și accesibile soluții de gaming. Alături de acesta merită să luați un monitor de gaming și o pereche de căști Asus Strix 7.1. Perifericele de gaming costă mai mult dar e logic pentru că se adresează unei alte categorii de jucători. Designul e foarte reușit chiar dacă la prima vedere nu arată ca un Republic of Gamers clasic, iar pe lateral există un suport pentru căști, se poate vede și în poză.

Perifericele incluse sunt doar mouse-ul și tastatura care sunt concepute pentru gaming. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Core i7-7700 nu e cel mai grozav deoarece mai există și varianta care poate fi overclockată, doar că aceea cere o sursă mai mare. Orice configurație mai performantă are un consum mai mare, dacă nu e vorba de o generație nouă. Componentele actuale sunt mult mai eficiente decât cele de acum câțiva ani și, bineînțeles, performanțele sunt mai mari.

Placa de bază e una corespunzătoare, motiv pentru care se pot pune cele mai noi componente hardware. Are suficiente porturi și sunt destul de diversificate. Restul configurației are o memorie RAM de 8GB, un SSD, un HDD și o placă video GTX 1060. Spre deosebire de un laptop, desktopul are patru sloturi pentru memorie RAM și puteți upgrada orice dacă placa de bază și sursă vă permit. Nu are Windows 10 pentru a fi mai accesibil, dar tot trebuie instalat pentru a putea încerca cele mai populare jocuri. Instalarea se poate face prin intermediul unui stick USB 3.0 pentru că e mult mai rapid.

Păreri pro și contra

Are o configurație suficient de bună pentru a putea juca orice joc, doar că pentru detalii ceva mai mult, e nevoie de o placă video dintr-o generație mai nouă. Oricum, procesorul e foarte important iar în acest caz e vorba de seria Kaby Lake.

Asus GD30CI-RO005D are un design interesant cu partea frontală interschimbabilă, dar nu cred că vă ajută la ceva acest aspect. Prezentarea de la final e una interesantă deoarece sunt prezentate caracteristicile sale generale.

Te-ar mai putea interesa