Asus ROG CG8565

Cel mai puternic desktop de pe piață cu siguranță nu e un Alienware ci un Republic of Gamers și anume acest sistem desktop Asus ROG CG8565 Tytan. S-ar putea să existe câteva variante mai ieftine pe piață, dar acesta le depășește pe toate datorită plăcii video nVIDIA GTX 590 cu memorie de 3GB, memoriei RAM de 16GB, celor trei HDDuri din care două sunt SSD-uri și altele. Designul său parcă e inspirat de la navele de tip Stealth. Deci e adresează doar celor pasionați de jocuri dar care trebuie beneficieze de un buget destul de mare. Chiar dacă prețul e destul de piperat, e justificat și dacă aveți nevoie de un desktop de ultimă generație, nu văd de ce nu ați opta pentru unul ca acest Asus CG8565. O alternativă mai ieftină tot de la acest producător e Asus CG8250 dar care nu face parte din seria RoG. Însă dacă vreți să optați pentru acesta. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din lateral
Mai de aproape

Specificații tehnice

Procesorul e unul dintre cele mai bune modele din seria Core i7 – 2600K de 3.4 GHz. Acesta are un cache de 8 MB, o placă video integrată Intel HD Graphics 3000 și Hyper Threading. Deci are toate caracteristicile necesare pentru a face față oricărei provocări. Vine cu ce mai bună placă de bază de pe piață de la acest producător iar mai precis are un chipset Intel Z68. Aceasta vine cu sunet integrat Realtek ALC892, rețea integrată, două PCI, două PCI Express x1 și două PCI Express x16.

Memoria RAM are o capacitate de 16 GB la o frecvență de 1600 MHz și care e dispusă pe Dual Channel pentru performanțe mai ridicate. Din punctul meu de vedere și o memorie de 8 GB era de ajuns, dar pentru a face față jocurilor ce o să apară în perioada următoare cred că această configurație e peste așteptări. Vine cu trei HDDuri: două SSDuri de 80 GB și unul de 2 TB de tip SATA III. Probabil cea mai bună componentă hardware a acestui desktop poate fi considerată placa video nVidia GeForce GTX 590 de 3 GB (2×1.5GB) și are un BUS de 2×384 biți deci e cu două procesoare. Aceasta e cea mai tare placă video a momentului și probabil vom vedea în curând și un 590 Ti înainte de a fi lansată seria 600.

Sistemul de operare e Free DOS dar se poate opta și pentru un pachet cu Windows licențiat pe DVD. Perifericele incluse în pachet sunt bineînțeles Republic of Gamers. Carcasa de tip Tower are o sursă de 700 W, card reader și următoarele porturi: ieșire audio în față, microfon, patru USBuri 3.0, opt USBuri 2.0, DVI, HDMI, VGA, LAN, eSATA și ieșire audio 7.1 în spate.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Asus CG8565 are un consum de energie mic (comparativ cu un Alienware), cea mai bună placă video a momentului, memorie RAM la 1600 MHz, design elegant și robust etc.

Minusuri: cântărește vreo 20 de kilograme.

Concluzie

Chiar dacă a durat mult timp pentru ca acest producător să intre pe acest segment, a meritat, iar cel mai bun model e cu siguranță Asus ROG CG8565.

Te-ar mai putea interesa