Asus R513EP-SX101H, laptop multimedia cu AMD

Asus R513EP-SX101H face parte dintr-o serie destul de reușită și care se adresează celor pasionați de partea media a unui gadget. Mai precis, mă refer la jocuri, filme, muzică etc. Puteți să-l folosiți și pentru aplicații office dacă îl luați la lucru ori îl vreți doar pentru acasă. Nu cred că e un înlocuitor perfect pentru actualul PC deoarece în același preț, acel desktop poate avea un ecran mai mare și performanțe puțin mai mari. Oricum diferențele nu mai sunt așa de mari, iar la acest laptop se poate observa și că are Windows 8 preinstalat. Deci nu e chiar atât de ieftin decât unul doar cu Free DOS. Îmi plac laptopurile fără DVD, deoarece acea dotare mi se pare inutilă (instalări se pot face prin intermediul unui mediu de stocare extern – stick USB).

Prețul său mi se pare corect ținând cont de concurență (modele de la alte branduri sau de configurațiile cu Intel). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Quad core A4-5000 e bun chiar dacă are doar 1.5 GHz. Acesta e un model APU cu placă video integrată și care lucrează în Dual Graphics cu cea dedicată – HD 8670M. Ecranul LED de 15 inci cu rezoluție HD și e bun pentru redarea de conținut media HD. Pe partea de memorie are 4GB RAM și un spațiul intern de 1TB (asigurat de HDD).

Dotările laptopului nu sunt foarte speciale deoarece în mare sunt aceleași (oferă în plus bluetooth și baterie mai mic – 4 celule). E mai bine să nu fi avut DVD și tastatură numerică, deoarece fără ele laptopul arată mai bine și era și mai portabil.

Plusuri: soluție multimedia accesibilă, are doar 2.3 kg, autonomie bună însă doar în mod office, arată bine și e fiabil.
Minusuri: nu prea are.

Asus R513EP-SX101H e o alegere bună și dacă nu sunteți un gamer, placa video poate ajuta la diverse aplicații 3D sau la vizionarea de filme 1080p (în cazul în care alegeți un monitor/TV pentru a-l conecta la acest laptop). Jos am pus un clip cu prezentare serie, dar aceste laptopuri seamănă cu cele X552 de la același brand.

2 comentarii la „Asus R513EP-SX101H, laptop multimedia cu AMD”

Lasă un comentariu