Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus R501VB-S3178D, laptop multimedia cu i7

Asus R501VB-S3178D e un laptop foarte performant, chiar dacă are procesor Ivy Bridge și nu Haswell. Spre exemplu, procesorul i7-3630QM scoate 7749 puncte, adică similar unui model i7-4700HQ, iar placa video e una GT 740M care are 128 biți. Datorită acestor caracteristici eu aș recomanda acest model unei persoane care are nevoie de un PC puternic sau cuiva pasionat de jocuri.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi. Care în opinia mea nu e deloc mare deoarece sistemul audio e 2.1, bateria are 6 celule, iar designul e unul foarte plăcut. Datorită ecranului anti glare ai crede că laptopul e unul business, dar nu e așa.

Laptopul

Laptopul

Pe partea de specificații are un procesor i7 care suportă 8 thread-uri, placă video GT pe 128 biți și un hard rapid cu 1TB spațiu (normal că nu se poate compara cu un SSD, dar tot e bun). Memoria RAM e 8GB, adică mai mult decât ai nevoie (4GB), ceea ce înseamnă că sistemul de operare va rula excelent. Ajungem și la partea soft unde cu regret trebuie să spun că nu vine cu OS, dar în 20 de minute o să-l instalați fără probleme. Eu recomand Windows 7, iar driverele aferente pot fi găsite pe site-ul Asus. Normal că pe acest laptop e bine să instalați un sistem de operare pe 64 biți deoarece așa o să vadă toți RAMii.
Despre placa GT 740M trebuie știut că va rula doar când va fi nevoie de ea deoarece notebook-ul vine cu Nvidia Optimus.

Lucrurile pozitive la acest model sunt destinația multimedia, aspectul plăcut, prețul deloc mare și portabilitatea (bateria ține peste 3 ore). Mi-ar fi plăcut mai mult de acest model dacă ar fi avut SSD, rezoluție Retina și dacă nu avea DVD. Având în vedere că e un laptop premium cred că nu era rău dacă venea și cu sistem de operare preinstalat, dar așa e mai ieftin.

În concluzie, dacă vrei un laptop pentru sarcini multimedia, însă seria N550 ți se pare prea scumpă atunci te poți îndrepta înspre seria R501 din care face parte acest model. Am pus acest clip cu N56 deoarece arată similar.

{ 6 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • dandis

  Are tastatura si emblema de la spate iluminata sau nu…ca am vz pe unele site-uri ca nu are tastatura iluminata…

 • dandis

  R501vb s3178d are tastatura iluminata si emblema sau nu?

 • Naşul

  Nu are tastatură iluminată.

 • dandis

  si pe emag scrie la tastatura ca e iluminata…:(:(:(

 • dandis

  Vreau saptamana asta sa-l achizitionez si as vrea sa stiu, ca pe emag scrie tastatura iluminata si in poze se vede pe tastatura comanda de iluminare a tastelor…please help me

 • Naşul

  Dacă o să citești cu atenție aici comentariile celor care au cumpărat acest model atunci o să vezi că nu are tastatura iluminată.

Lasă un comentariu