Asus R501VB-S3116D, laptop multimedia

Asus R501VB-S3116D face parte din noua serie multimedia R care este o alternativă la serie N. Adică arată la fel iar configurațiile sunt apropiate, doar că pe acesta e un procesor IvyBridge și nu Haswell. Diferențele de performanță sunt mici iar acesta nu e unul cu tehnologie de economisire a energie (nu are frecvență mică). Veți beneficia de o performanță superioară atunci când veți juca jocuri 3D. Ca oricare alt laptop de tip multimedia și acesta are o placă video performantă. Designul e plăcut și față de N550, acesta are tastatură neagră. E alegere mai ieftină poate fi un laptop cu Core i5 și nu vă recomand un procesor mai ieftin dacă vă plac jocurile.

E mai scump decât un laptop obișnuit datorită calității audio (subwoofer extern), plăcii video, designului și fiabilității. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Deschis
Deschis

Un Intel Core i7-3630QM e  o alegere bună chiar dacă e un IvyBridge deoarece performanțele sunt superioare față de noile Haswell. Deci laptopul va avea două plăci video: Intel HD 4000 (din procesor) și GT 740M. Are tehnologie Optimus de la Nvidia astfel că veți beneficia de o autonomie generoasă dar și de performanțe ridicate în jocuri (adică comută automat între ele).

Ecranul de 15.6 inci are o rezoluție HD și o protecție de tip glare. Multe laptopuri de tip multimedia au un ecran mai detaliat datorită rezoluției mai ridicate. Puteți pune și mai multă memorie RAM dacă 4GB nu sunt suficienți. Același lucru pot spune și despre hard diskul său (puteți înlocui hdd-ul chiar și cu un SSD).

GT 740M e un model cu 2GB memorie video și are un BUS de 128 biți. Veți observa că puteți juca jocuri la detalii medii ori superioare. Dotările sale sunt cunoscute și de pe alte laptopuri, doar unele sunt mai deosebite: difuzoare Bang & Olufsen ICEpower și tehnologia SonicFocus.

Chiar dacă nu are bluetooth, puteți conecta un mouse wireless folosind adaptorul wireless inclus. Nu are sistem de operare, decât FreeDOS, eu v-aș recomanda Windows 7 64-biți.

Plusuri: e mai ieftin deoarece nu are Windows preinstalat, performanțe ridicate, autonomie peste 3-4 ore, ecran anti-glare etc.
Minusuri: nu are tastatură iluminată.

Asus R501VB-S3116D arată precum un N56, de aceea am pus și un clip cu un astfel de laptop. Din cele mai multe puncte de vedere nu poate fi comparat cu un laptop din seria N – dotări speciale, bluetooth și ecran FullHD. Cu toate acestea, laptopul de mai sus e mult mai ieftin decât un N56 sau N550 cu configurație similară.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus R501VB-S3116D, laptop multimedia”

  1. Il am de anul trecut si l-am luat un principal pentru gaming si pentru cum arata. Mai exista un model cu i5 insa acela avea sistem preinstalat, motiv pentru care era mai scump cu 200 de lei parca.
    Singurul lucru care o trebui sa-l fac dupa achzitie a fost sa instalez Windows. Si-a luat si driverele de pe net insa eu le-am instalat si pe cele de pe CD sa fiu sigur.
    Jocurile merg foarte bine dar nici nu pot sa spun ca il fortez cu setari la maxim.

Comentariile sunt închise.