Asus R501JN-XO108D, laptop multimedia cu i7

Cei de la Asus sunt întotdeauna înaintea concurenței, iar acest lucru e dovedit de faptul că au scos laptopul Asus R501JN-XO108D. Acesta e un laptop modern cu procesor i7 și placă video GeForce GT 840 (e cu 30% mai rapidă decât 740M). Stă decent și pe partea de portabilitate deoarece are o baterie cu 6 celule, iar greutatea e de circa 2,7 kilograme… în condițiile în care are subwoofer extern.

Dacă e să analizăm prețul atunci vedem că nu costă deloc mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar carcasa sa e una realizată din aluminiu. Trebuie să vă spun de la început că acest aparat nu are tastatură iluminată, dar nu știu cât de mult v-ar fi ajutat prezența unei astfel de tastaturi.

Laptopul
Laptopul

Lucruri care te-ar interesa pe partea de specificații tehnice ar fi procesorul model i7-4710HQ (unul foarte performant de tip quad core), cei 4GB memorie RAM și cipul grafic GeForce GT 840M. Aceste două componente te vor ajuta să vezi filme HD, să te joci diferite jocuri complicate, iar mulțumită sistemului de sunet deosebit o să ai parte și de sunet ok.
Pe partea de memorie stă excelent deoarece are un hard de 1TB, iar RAMii sunt 4GB (poți pune maxim 16GB 😉 ). Nu era rău dacă venea cu SSD, dar nu te oprește nimeni să instalezi ceva de genul în el.

Avantajele unui astfel de model ar fi aspectul plăcut, performanțele peste medie și portabilitatea ok. Nu ar fi stricat dacă nu ar fi avut tastatură numerică și unitate optică, dar e bine și așa.
Dezavantaje sunt ecranul HD și că nu are SSD. Eu mi-aș fi dorit un ecran 4K deoarece astfel am fi avut parte de niște imagini mai clare.

De final pot spune că modelul acesta e unul destinat pasionaților de jocuri ori celora care vor un desktop replacement. O să vedeți că pe banii aceștia nu găsiți ceva mai bun deoarece configurația face toți banii.
Alături am pus și un clip pentru a vă face o oarecare părere despre cum arată acest aparat.

Te-ar mai putea interesa