Asus Pro N580VN-FY121, laptop cu afișaj 100% sRGB și 72% NTSC

Laptopul Asus Pro N580VN-FY121 e o variantă reușită deoarece are componente care le găsim și pe laptopuri de gaming, doar că are o construcție ceva mai compactă. Chiar și la acesta avem un sistem de răcire cu două coolere care e tot mai popular pentru că e eficient. Observăm un display ceva mai special pentru cei care folosesc aplicații profesionale, iar caracteristicile sale sunt foarte bune. Placa video de pe acesta e mai bună decât cea cu 2GB, iar performanțele din jocuri se vor vedea.

Din poza de jos se vede foarte bine cum arată această serie, dar sunt și variante mai mari (17 inci). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Pe acesta avem unul dintre cele mai populare procesoare i7 de pe piață și care sunt alese de cei pasionați de gaming și nu numai. Chiar dacă are o placă video integrată, pentru anumite taskuri e nevoie să vă folosiți de cea dedicată. Mă refer la varianta GeForce MX150 de 4GB care nu o mai găsiți pe alte modele. Producătorii au decis să pună varianta de 2GB pentru că e mai accesibilă și poate că nu vreți să încercați jocuri.

În opinia mea, pe laptopuri ar trebui puse componente cât mai performante pentru a vă bucura de jocurile preferate sau poate că vreți doar să editați clipuri video. Bateria se încarcă rapid, dar și autonomia sa nu trebuie neglijată pentru că e ceva mai mare.

Păreri pro și contra

Un laptop dintr-o serie premium are și tastatură iluminată care ajută să lucrați pe el seara târziu, adică nu mai trebuie să porniți lampa de birou. Performanțele în jocuri sunt bune pentru acest buget, dar e conceput pentru mai multe tipuri de taskuri. Are o carcasă din aluminiu care e plăcută la atingere și laptopul e mult mai solid atunci când se folosesc astfel de materiale.

Asus N580VN-FY121 poate fi folosit de oricine și oriunde deoarece e un model premium cu caracteristici speciale interesante. Aici mă refer la unele dotări care le-am menționat anterior, dar mai sunt și altele (porturi, difuzoare, baterie cu încărcare rapidă).

Lasă un comentariu