Asus Pro N580VD-FY679, laptop multimedia la preț ok

Dacă vă doriți un laptop puternic atunci vă recomand modelul Asus Pro N580VD-FY679. Acesta intră în categoria multimedia și poate fi utilizat și la jocuri, dar trebuie menționat că nu intră tocmai în categoria gaming deoarece nu are răcirea specifică unui astfel de laptop. Pe unele site-uri se precizează că e laptop de gaming, dar eu pentru jocuri recomand un FX504 sau ceva de genul.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Aspectiv arată precum un laptop din seria N.


Avantaje

Modelul de față e dotat cu procesor i7 din generația a șaptea care are 4 nuclee. E un procesor foarte bun pe care îl întâlnim foarte frecvent pe laptopurile de jocuri.
În sarcini video complexe acest procesor e susținut de un cip grafic GTX 1050 de 2GB. E o placă destul de bună, dar nu se ridică la nivelul GTX 1050 Ti deoarece aceasta din urmă are 4GB memorie.
Pentru ca totul să ruleze fluent modelul de față are 8GB memorie RAM și stocare pe SSD de 128 de giga. Pentru mai mult spațiu acest laptop dispune și de un hard de 500 de giga.

Dezavantaje

Tastatura iluminată e una ok, dar nu e RGB. Mai exact e o singură culoare.
SSD-ul putea avea o capacitate mai mare, adică de 256 sau 512 de giga. În opinia mea e bine și așa … decât nimic.

Concluzie

Dacă vreți un laptop performant pe post de desktop replacement atunci acest model ar fi recomandarea mea. Modele precum Asus Pro N580VD-FY679 sunt pentru persoanele interesate de performanțe fără compromisuri, dar vor un laptop cu un design minimalist și care să nu arate precum restul laptopurilor ultra-performante.
Precum majoritatea laptopurilor moderne nici acesta nu dispune de unitate optică. Acesta nu e un impediment în instalarea Windows 10 deoarece poate fi instalat de pe un stick USB. Eu recomand Windows deoarece e compatibil cu majoritatea programelor și dispozitivelor.

Te-ar mai putea interesa