Asus Pro 15 N580VD-DM290, laptop cu carcasă din aluminiu

Laptopul Asus Pro 15 N580VD-DM290 face parte dintr-o serie deosebită de aceea e numită și Pro. E mult mai avansată decât oricare alta multimedia de la acest brand și tinde spre una de gaming datorită componentelor. Totuși, pentru jocuri vă recomand un laptop din seria Strix sau chiar mai avansat pentru că au un sistem de răcire mai bun. Acesta e realizat din aluminiu care e plăcut la atingere, dar și greutatea e una redusă – ușor sub 2 kg. Poza de jos e cu un model similar, dar la interior pot fi diferențe la partea hardware.

Consider că are o configurație suficient de bună pentru a juca jocurile favorite, dar eu aș mai pune încă 4GB RAM. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Core i5-7300HQ e mult peste cel office (terminație U), dar tot are nevoie de o placă video pe măsură pentru multe jocuri. Chiar și memorie RAM e importantă dacă vreți să jucați cu multe detalii sau poate harta jocului e mare. În funcție de ce vă doriți, veți găsi chiar și alternative de la același brand doar că un laptop cu carcasă metalică e mai elegant decât unul din plastic. Ziceam mai sus de un eventual upgrade al memoriei RAM, dar voi puteți instala chiar și mai mult dacă e nevoie (maxim 16GB).

Chiar dacă are un ecran de 15.6 inci, acesta reproduce un număr mare de culori, unghiuri de vizibilitate sunt bune și rezoluția e 1080p. Există și configurații cu SSD dacă vreți să pornească mai rapid iar copierea datelor să fie mai rapidă. Categoric, nu are componente la fel de performante ca și pe PCuri deoarece temperatura interioară trebuie să fie cât mai scăzută și poate sunteți interesați de o autonomie generoasă.

Păreri pro și contra

Performanțele grafice sunt superioare deoarece are modelul GTX 1050 cu memorie GDDR5. Tastatura e plăcută la atingere și poate fi folosită în orice condiții pentru că e iluminată ca și la laptopurile de gaming, doar că nu e colorată. Nu prea merită să dați bani mulți pe un Macbook cât timp există laptopuri ca Asus Pro 15 N580VD-DM290.

Te-ar mai putea interesa