Asus PN300

Dacă vrei un hard bun atunci ar trebui să alegi unul pe USB 3, iar recomandarea mea ar fi un hdd extern Asus PN300 500GB care are o grosime de 2.5″ și normal că poate fi montat pe USB 3.0 ca modelul Asus PN250. Această versiune a USB e de 10 ori mai rapidă decât USB 2.0 și presupune că o să stați mai puțin atunci când o să copiați ceva. Având un preţ bun Vezi prețul special de azi → nu cred că e un cost exagerat deoarece are o garanție de 2 ani.

Poze

Din imaginile de alături se poate vedea cum arată PN 300 de sus și jos. Nu pot spune excelează pe partea de design deoarece designul e mai mult unul sobru, da e bine că nu se văd amprentele și aproape că nici praful nu se vede. Dacă vreți să fie protejat de praf ori de căzături atunci puteți folosi husa cu care vine în pachet deoarece e o husă Belkin foarte bună.

O parte din pachet
Cu husa de la Asus

Specificaţii tehnice

PN300 e un hard de tip extern util în general acelora care au un laptop care e plin cu filme sau alte tipuri de fișiere. Capacitatea de 500 de giga e una destul de mare și pe un astfel de hard încap foarte multe fișiere. Stă bine pe partea de viteză deoarece are 5400/7200 rotații și poate fi montat pe cea mai nouă interfață – USB 3. Fiind plug and play înseamnă că nu o să aveți nevoie de drivere pentru Windows 7, Vista ori XP. Treaba cu driverele e valabilă și pentru Mac, iar de Linux nu știu nimic deoarece e un OS problematic.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine; Asus PN300 vine cu husă de protecție ca un cadou de la magazin; prețul mi se pare unul foarte ok; e compatibil cu cele mai populare OS-uri; e destul de mic și de aceea nu cred că o să aveți vreo prolemă în a-l transporta într-un buzunar.
Contra: era interesant dacă avea o viteză de 7200 rotații ori mai mult la … dacă era SSD portabil. 🙂

Concluzie

Dacă ești interesat de un hard portabil atunci modelul PN300 e unul nou care incorporează cea mai nouă interfață pentru dispozitive portabile. Marca spune totul despre fiabilitatea lui Asus PN300 care e foarte bună. Raportul dintre calitate și preț e unul foarte bun deoarece cu greu găsești un hdd extern ca acesta la până în 400 lei. Interesant e că funcționează și în mod 7200 rotații, dar asta presupune să aveți cel mai nou tip de USB. Așa artă cu husa de la producător, nu cea de la Belkin:

Lasă un comentariu