Asus PN250

Acest hdd extern Asus PN250 500GB de 2.5″ şi cu interfaţă USB 2.0 e un model care-l recomand deoarece arată foarte bine şi poate fi destul de util. Deci e identic cu un hard disk intern de laptop sau netbook care e tot de 2.5 inci, sau un SSD. Pe lângă el, veţi primi de la producător o mică protecţie însă care nu poate fi considerată o husă prea bună, motiv pentru care unele magazine oferă şi huse pe lângă acestea (de la Belkin). Dacă aveţi de gând să-l luaţi pe undeva sau doriţi o protecţie superioară, recomand să puneţi acea husă Belkin şi nu cea de la producător. Alături de acest PN 250, bineînţeles aveţi şi un cablu de date USB fără care nu puteţi conecta HDD-ul la laptop, media player, TV, PC sau netbook. Deci poate fi coenctat la diferite gadgeturi iar spaţiul de stocare de 500 GB vă permite să copiaţi multe filme şi melodii preferate. O alternativă cu USB 3.0 e Asus PN300 şi care arată la fel, motiv pentru care ar trebui luată deasemenea în considerare. Asus PN 250 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pachet
Conectat

Specificații tehnice

Asus PN250 are un spaţiu de stocare de 500GB şi care vă poate fi de folos dacă aveţi un netbook cu HDD mic sau un media player multimedia performant. Viteza de rotaţie e destul de bună – 5400 RPM – însă putea fi una mai bună. Pentru a instala acest gadget nu aveţi nevoie de drivere speciale, deoarece Windows-ul va detecta automat HDDul (de aceea e şi Plug & Play). Spre deosebire de majoritatea hardurilor externe (care sunt de 3.5 inci), acesta are o dimensiune de 2.5 inci. Dacă vă plac tare mult serialele şi consideraţi că 500GB sunt insuficienţi, există şi alte modele însă eu merg tot pentru 500GB deoarece eu nu fac colecţie de seriale sau filme (le şterg imediat după ce le vizionez) şi deci mi-ar ajunge spaţiul de stocare. Iar cât despre muzică, ascult online fie de la radio fie de pe Youtube.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Asus PN250 are un design premium în special cu acea lumină albastră, preţ foarte bun (comparabil cu preţul unui HDD intern), portabil (mic şi uşor), robust şi vine de la un producător foarte bun.

Minusuri: nu poate fi folosit ca şi HDD intern (la laptop).

Concluzie

Dacă ar fi să aleg unul, aş alege pe cel cu USB 3.0 deoarece are un preţ apropiat iar USB 3.0 e compatibil cu 2.0. Alegerea rămâne a voastră, iar pentru a vă face o idee despre acest Asus PN250, v-am pus şi un clip Youtube:

Te-ar mai putea interesa