Asus PB278Q

Monitorul LED Asus PB278Q e unul care se adresează profesioniștilor și nu amatorilor. Fie că sunteți gameri fie editori, aveți nevoie de cel puțin un monitor FullHD. Ei bine, acesta e unul cu rezoluție 1440p adică Retina. Anul trecut erau destul de puține astfel de modele, pe când anul acesta am văzut cel puțin vreo 10 de la producători precum Asus, Samsung și HP. Sunt o alternativă mai accesibilă la modelele Apple care erau singurele modele cu această rezoluție – WQHD. Are un design simplu cu pivot care vă oferă posibilitatea de a ajusta înălțimea și de a roti ecranul la 90 de grade (să-l folosiți în plan vertical). Defapt e un model cu tehnologie PLS care e similară celei IPS însă împrumută caracteristicile unui model LED. Acest PB278Q are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată
Accesoriile oferite
Accesoriile oferite

Specificații tehnice

Display-ul său e unul iluminat LED deci oferă un contrast de 8 milioane la 1 și culorii vii. Alte caracteristici care trebuie luate în considerare sunt: luminozitate de 300 cd/mp, unghiuri de 178 grade și 5 ms. Sunt caracteristici foarte bune dar se putea și mai bine. Având în vedere dimensiunile sale, poate fi montat pe perete cu un kit de montare de tip 100 cu 100 mm. Chiar dacă are aspect lat, poate fi reglat pentru vedere de tip portret.

Facilitățile oferite de acesta sunt: boxele incorporate de 3W fiecare, montare VESA și ieșire pentru căști. Pe partea de porturi nu-i lipsește decât portul USB: HDMI, VGA, DVI și Displayport. Deci nu-i lipsește nici un port video care ați putea avea nevoie. Caracteristicile sale speciale sunt: consumul maxim de 60W și blocare Kensington.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are boxe integrate puternice, rezoluție foarte bună pentru jocuri/editare/proiectare, montare pe perete (vă ajută să economisiți spațiu pe birou), contrast bun și pivot.

Minusuri: chiar dacă nu e chiar accesibil, e mai ieftin decât alte modele cu ecran Retina.

Concluzie

Acest Asus PB278Q e un model PLS LCD LED care se adresează celor care-și doresc un model cu imagine detaliată și caracteristici foarte bune. Poate fi folosit și pentru jocuri având în vedere timpul de răspuns, unghiurile de vizibilitate și porturile. Odată ce vom vedea tot mai multe astfel de modele, cele FullHD se vor mai ieftini. Pentru a vedea cum arată am postat și un clip cu acesta:

Te-ar mai putea interesa